InfoPont Ajánló Magazin
Gasztro

Megérkezett Magyarországra a The Vegetarian Butcher

Immár a hazai húsimádóknak sem kell lemondaniuk a klasszikus húsételek ízéről, állagáról és hagyományairól, amikor vegetáriánus vagy vegán helyettesítő termékeket választanak, hiszen mostantól a magyarországi üzletekben is elérhetőek a The Vegetarian Butcher termékei.

Egy friss, országos kutatás adatai szerint az egyik legfontosabb érv a húsfogyasztás mellett az élvezeti faktor, vagyis az ízélmény. E tekintetben az Unilever Magyarország most bejelentett terméke ízletes és versenyképes alternatívát nyújt, a húsok és húskészítmények előállításához képest jóval alacsonyabb környezeti hatás mellett.

A kutatás szerint a magyar fogyasztók 84%-a gyakran, illetve rendszeresen fogyaszt húst vagy húskészítményt, illetve a magyar fogyasztók számára az a meggyőződés, hogy a megfelelő fehérjebevitel, illetve az emberi szervezet számára optimális táplálkozás nem képzelhető el hús nélkül: ezeket a véleményeket a válaszadók közel 90%-a osztja.

Szintén fontosabb a zöld gondolkodásnál a húsfogyasztás élvezeti faktora, hiszen a megkérdezettek közel háromnegyede szerint az állati eredetű húsok íze nem helyettesíthető mással. Épp ezekre a kihívásokra válaszul hozta el a hazai üzletekbe a világ egyik legismertebb, növényi alapú húshelyettesítő márkáját, a The Vegetarian Butchert az Unilever Magyarország.

A márkát Jaap Korteweg, egy 9. generációs holland farmer alkotta meg azzal a céllal, hogy olyan ízletes, növényi alapú termékeket készítsen, melyek éppolyan finomak, mint a húsos változataik. A márka küldetése, hogy új, fenntartható technológiákkal, hüvelyesek és gabonák felhasználásával olyan, húst helyettesítő termékeket alkosson meg, amelyekkel a húsimádóknak sem kell lemondaniuk a klasszikus húsételek ízéről, állagáról és hagyományairól, amikor a vegetáriánus vagy a vegán helyettesítő termékeket választják. Nem mellesleg ezek a termékek fehérje-, vas- és B12-vitamin-forrást is jelentenek, illetve megfelelnek azoknak az elvárásoknak is, amelyet a magyar fogyasztók fogalmaztak meg a húshelyettesítők kapcsán.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Így tedd tökéletessé a reggeli kávédat – Tippek a Nespresso kávészakértőjétől

InfoPont

Ma nyitja kapuit a ZamJam 

Glück Viktória

Tavaszi bolondozás – Mágikus ital és szivárványszínes süti

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben