InfoPont Ajánló Magazin
Kikapcsoló

Magyarországon is bemutatja új albumát a cseh I Love You Honey Bunny

Május 31-én az A38 Hajón, június 1-jén pedig a soproni Búgócsigában a hazai közönségnek is elhozza a sztárproducerek segítségével készült új anyagát az I Love You Honey Bunny. Az üstökösként berobbant prágai indie-pop formáció második, We Just Had a Wonderful Time című lemeze sokkal kísérletezőbb elődjénél, aminek hangzásában tetten érhető Koen van der Wardt (Klangstof) és Steven Graham Ansell (Blood Red Shoes) kéznyoma is.

Az I Love You Honey Bunny csapata egyébként nem ismeretlen a magyar közönség számára, hiszen már számos alkalommal játszottak nálunk, többek közt az Ivan and the Parazol társaságában, míg hazájukban olyan rangos fesztiválokon léptek már fel, mint a Rock For People vagy a Colours of Ostrava. Előbbi line-upjában egyébként idén is feltűnnek, olyan nevek mellett, mint a Muse, az Incubus vagy a Slipknot.

A most megjelent We Just Had a Wonderful Time című második nagylemezüket a pandémia alatt írták, a cím pedig kettős jelentéssel bír. Egyrészt ironikusan mutat rá a modern világot sújtó, nyomasztó problémákra, másrészt utalás arra, hogy a rengeteg nehézség mellett a zenekar tagjainak egyfajta mentsvárat jelentett az album készítése, és a nap végén valóban csodálatos időszakot éltek át együtt. Ez a keserédes kettősség egyébként az album egészére jellemző, és a komoly témák ellenére többségében kifejezetten pörgős, elektronikával fűszerezett dalok kerekedtek ki belőle. A már említett producerek mellett ebben segítségükre volt a keverést végző Robin Schmidt, aki korábban olyan előadókkal dolgozott már együtt, mint a Placebo, Ben Howard, James Arthur, a The 1975 vagy a Two Door Cinema Club.

Az ütemes dalok mögött tehát rengeteg mély, filozófiai gondolat húzódik, amelyről Sebastian Jacques, a zenekar frontembere a következőképp mesél:

„Ez az album egy mély merülés az elmébe és annak belső működésébe. Hogy miért dolgozik néha ellenünk, és miért lehet, hogy olyan nehéz másokkal tudatni a mosolyunk mögött megbúvó küzdelmeket. A társadalom végre felismerte a mentális betegségek veszélyeit, és nagy lépéseket tett a tudatosság előmozdításában, mégis hosszú és kemény út áll előttünk. Senkinek sem szabad egyedül nekivágnia ezeknek a harcoknak, és semmiképpen sem szabad félnie attól, hogy másokkal is tudassa betegségét.”

A zenekar május 31-én a The Microwaves és a 4Bards társaságában mutatja be tehát a a fővárosi közönségnek új lemezét, és ígéretük szerint ezen az estén tényleg “csodálatos időt tölthetünk majd együtt”.

Koncert az A38 Hajón: https://www.facebook.com/events/237435662150496

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben