InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

Ma kezdődik és négy napon át tart a hazai filmek ünnepe

Filmekkel, könyvbemutatóval és kiállítással is jelentkezik a Színház- és Filmművészeti Egyetem idén a Magyar Mozgókép Fesztiválon. A négynapos rendezvény ideje alatt megtekinthető lesz a Lencseváltás című werkfotó kiállítás, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Levelek Hollywoodból című kiállítása Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr leveleit mutatja be. A Fotonban az SZFE vizsgafilmjeit lehet majd megtekinteni. A vetítés után beszélgetni lehet a filmek alkotóival. Június 9-én pedig Novák Emil A magyar operatőr iskola története című könyve debütál.

A Magyar Mozgókép Fesztivál idei programsorozatában a Színház- és Filmművészeti Egyetem jelentős szerepet vállal. A négynapos fesztivál ideje alatt megtekinthető lesz a Lencseváltás című werkfotó kiállítás, amelyen a 2022-es év alap- és mesterszakos vizsgafilmjeinek forgatási képeit nézhetik meg az érdeklődők Veszprémben a Hangvillában.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem Levelek Hollywoodból című kiállítása Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr leveleit mutatja be, melyeket főiskolai tanárának, Bojkovszky Béla fénymesternek írt 1960 és 1971 között. A levelek a magyar és amerikai filmtörténet eddig még nem ismert, valós képét mutatják meg az érdeklődőknek. A kiállítás megtekinthető június 7-10. között Balatonfüreden, a Partitúra Galériában. Ugyanitt minden nap 16 órától megtekinthető Novák Emil Laci és Vili: Történetek a magyar operatőriskoláról című filmje.

Június 9-én 17 órakor a veszprémi Fotonbanmajd másnap 17.30-kor – az SZFE vizsgafilmjeit lehet megtekinteni a 60-as évektől napjainkig. A filmek vetítése után lehetőség lesz beszélgetni több alkotóval. Aznap 21 órakor a balatonfüredi Partitúra GalériábanRiba Gery, az SZFE másodéves filmrendező szakos hallgatója ad mély atmoszférával átitatott akusztikus koncertet. 21.30-kor a Novák Emil összeállításában megjelent A magyar operatőr iskola története – A huszadik század technológiai hatásai a filmoktatásra című hiánypótló könyvének lesz bemutatója, ahol Dr. Antal Zsolt, az SZFE oktatásfejlesztési és tudományos rektorhelyettese, Dr. Vecsernyés János, az SZFE mozgóképművészeti rektorhelyettese és Novák Emil a könyv szerzője beszélgetnek a kiadvány születéséről és kiadásáról.

További információk: mozgokepfesztival.hu és szfe.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben