Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy imádom az olasz konyhát!
2008 óta ünneplik világszerte az olasz konyha napját, ezzel is tisztelegve a világhírű itáliai gasztronómia előtt.
És mit is szeretünk annyira az olasz konyhaművészetben?
A hagyományos olasz recepteket, a friss paradicsom, a bazsalikom, a krémes sajt, a hal és a sok-sok különböző tésztafajta emlékezetes ízeit, amelyek már milliók szívébe lopták be magukat.
Az olasz konyhaművészet az egyik legismertebb és legnépszerűbb szerte a világon. A fogások elkészítése nem kíván bonyolult konyhatechnikai ismereteket, nincs szükség különleges alapanyagokra – nélkülözhetetlen viszont az olívaolaj, a durva tengeri só, a fekete bors, a bazsalikom, a rozmaring és a parmezán sajt. Az olasz gasztronómia rendkívül változatos, minden tartománynak meg van a maga jellegzetes étele, itala. Az ételek elkészítési módjában is nagy különbségek vannak az északi és a déli tartományok közt. Az északi tartományok előnyben részesítik a vajjal főzést, addig a déli tartományok szinte kizárólag olívaolajat használnak főzéshez. A pizza és a spagetti mellett megkóstolhatjuk a makarónisalátát, a sajtos brokkolit és a szicíliai narancsdesszertet is.
Viva Italia!
Olvass bele legújabb magazinunkba!