InfoPont Ajánló Magazin
InfoPont

Ma van az olasz konyha világnapja!

Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy imádom az olasz konyhát!

2008 óta ünneplik világszerte az olasz konyha napját, ezzel is tisztelegve a világhírű itáliai gasztronómia előtt.

És mit is szeretünk annyira az olasz konyhaművészetben?

A hagyományos olasz recepteket, a friss paradicsom, a bazsalikom, a krémes sajt, a hal és a sok-sok különböző tésztafajta emlékezetes ízeit, amelyek már milliók szívébe lopták be magukat.

Az olasz konyhaművészet az egyik legismertebb és legnépszerűbb szerte a világon. A fogások elkészítése nem kíván bonyolult konyhatechnikai ismereteket, nincs szükség különleges alapanyagokra – nélkülözhetetlen viszont az olívaolaj, a durva tengeri só, a fekete bors, a bazsalikom, a rozmaring és a parmezán sajt. Az olasz gasztronómia rendkívül változatos, minden tartománynak meg van a maga jellegzetes étele, itala. Az ételek elkészítési módjában is nagy különbségek vannak az északi és a déli tartományok közt. Az északi tartományok előnyben részesítik a vajjal főzést, addig a déli tartományok szinte kizárólag olívaolajat használnak főzéshez. A pizza és a spagetti mellett megkóstolhatjuk a makarónisalátát, a sajtos brokkolit és a szicíliai narancsdesszertet is.

Viva Italia!

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben