InfoPont Ajánló Magazin
InfoPont Utazó

Legjobb 5 tavaszi úti cél Magyarországon 2022: ezeket te sem hagyhatod ki!

Már számoljuk a napokat a tavaszig, alig várjuk, hogy a borongós időt felváltsa a napsütés, és a kanapé helyett a szabadban tölthessünk el minőségi időt. Ha pedig végre megérkezik a tavasz, és vele a jó idő, akkor érdemes rögtön egy kirándulással indítani, ami tényleg kirobbant a téli szürkeségből.
Mutatjuk is a legjobb 5 tavaszi úti célt kis hazánkban!

Eger

Legendákkal teli utcák, többszázéves történelem, kulturális programok, finom borok és csodaszép táj, ez mind, ami Egerben vár titeket tavasszal is. Török emlékek, a Minaret, a török fürdő, az Egri Bazilika, a Servita templom, Beatles Múzeum, a híres Dobó tér, az Érsekkert, a Szépasszony-völgye, na meg persze a legendás Egri Vár, hogy csak néhányat kiemeljünk a főbb nevezetességek közül. De, ha ez nem lenne elég a környéken túrázásra is van lehetőség, valamint a felfedezhetitek a mindössze 6 kilométerre található egyedülálló Egerszalóki sódombot is.

Visegrád

Egy másik legendás, óriási történelemmel rendelkező város Visegrád. Tudtátok, hogy az európai történelem egyik legkiemelkedőbbnek számító városa, egyben Magyarország egyik legkisebb városa is? Kicsi, de mégis különleges. A Dunakanyar szívében található Visegrád tökéletes tavaszi kirándulóhely, ráadásul a fővárostól sincs messze. A Fellegvár, a Királyi Palota, Mátyás Király Múzeum, Pálinkamúzeum, Zsitvay-kilátó, és a Dunakanyar, ez vár titeket Visegrádon! A számos látnivaló megtekintése mellett, érdemes egy kicsit a város hangulatát is átélni, megcsodálni a gyönyörű Dunakanyart, és egy kicsit kikapcsolni.

Nagykörű

A Magyarország cseresznyéskertjének is nevezett Nagykörű tökéletes tavaszi úti célként szolgál. Dimbes-dombos táj, a szőke Tisza, zöldessárga füzek, és a virágzó cseresznyefák. A faluban tavasszal hintón lehet bejárni a mesés cseresznyéskerteket. A cseresznyevirágzás ünnepi fesztiválját ebben az évben április 11-én rendezik meg, ahova érdemes nektek is ellátogatnotok, hiszen sokszínű kulturális programokkal, helyi termékek vásárával, valamint a csodálatos cseresznyevirágzással várnak.

Hollókő

A palóc falu 1987 óta a világörökség része. Kell ennél jobb érv, hogy te is ellátogassatok ide? A hagyományokat őrző múzemfaluba az év minden napján megéri ellátogatni, de húsvétkor különösen. Szeretnétek részt venni egy igazi, a népszokásokat megelevenítő húsvéti fesztiválon? Akkor irány Hollókő a négynapos húsvéti hétvégén! A meseszép ékszerdoboznyi faluban számos programmal várják a látogatókat, de nem szabad kihagyni a Hollókői Várat sem!

Tihany

Bizony a Balatonra nem csak a nyáron éri meg ellátogatni, a csodálatos magyar tenger az év mindennapján csodálatos. Bár tavasszal még fürödni nem ajánlott, de a panorámában gyönyörködni, sétálni Tihany romantikus utcáin, meglátogatni a múzeumokat, megcsodálni a Belső-tavat, tesztelni a híres tihanyi visszhangot, felfedezni a Csúcs-hegyet vagy a Gejzír-mezőt, vagy egyszerűen csak átadni magatokat a hely varázsának igen.

Forrás: magyarorszagom.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben