InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Kutyával utazunk – mit csomagoljunk, mire figyeljünk?

Akár külföldi vagy belföldi nyaralásra, többnapos túrára vagy városnézésre indulnátok, az alábbi lista hasznos lehet, ha kutyádat sem szeretnéd otthon hagyni.

Kutyaeledel
Mindig vigyünk magunkkal a kutyánk megszokott tápjából, különösen, ha érzékeny a gyomra vagy egészségügyi okokból speciális tápra van szüksége. Ne kockáztassunk, mert lehet, hogy az adott helyen nem tudjuk beszerezni a megfelelő tápot! Inkább vigyünk többet, hogy a váratlan helyzetekre is fel legyünk készülve.

Gyógyszerek, étrendkiegészítők
Ha kutyánk rendszeresen szed gyógyszert, vitaminokat vagy étrendkiegészítőket, ezeket is vigyük magunkkal. Adagoljuk ki visszazárható zacskóba, vagy kisebb üvegekbe a megfelelő adagot. Számoljuk ki, hogy biztosan elég lesz-e a mennyiség az út végéig!

Összecsukható tálka
Praktikus és könnyű, utazásnál kényelmesebb és kisebb helyet foglal, mint a hagyományos etető- vagy itatótálkák. Csomagoljunk egyet az ételnek, egy másikat a víznek. Ha több órás utazást követően jutunk csak el az úticélunkhoz, akkor legyen kéznél mindig egy itatótálka és friss víz.

Fekvőhely, törölköző és társaik
Igyekezzünk az otthoni, megszokott kényelmét szolgáló dolgokból is magunkkal vinni az útra. Ha a fekhelyét nem is tudjuk elvinni, vagy túlságosan problémás lenne, legalább a megszokott takaróját, plédjét vigyük magunkkal. A kedvenc fekhely, takaró, kutyajáték segít, hogy kutyánk otthonosan érezze magát. Ha úticélunkon tombol a kánikula, vagy hosszabb utazás előtt állunk, jól jöhet egy hűtőmellény vagy hűtőmatrac is.

Fontos, hogy csak olyan helyre utazzunk kutyánkkal együtt, ahol számára is megfelelőek a körülmények, és gondoskodni tudunk arról, hogy tartalmas, neki is élvezetes programokban vehessen részt. Ha külföldre megyünk, mindig nézzünk utána, mik a helyi, kutyákra vonatkozó szabályok!

  • És ami mindig velünk kell legyen az utazáskor:
    • útlevél (ha külföldi ország az úti cél)
    • oltási könyv
    • póráz, nyakörv, hám
    • szájkosár (pl. közlekedési eszközön utazásnál)
    • higiéniai zacskó

További hasznos és érdekes tudnivalókért böngészd a Kutyabarát.hu oldalát!

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Kutyabarát Balaton – Kutyával strandolnál? Hajrá!

InfoPont

Keszthelyen egyedülálló kutyás park és strand nyílik jövőre

InfoPont

Ezt kell tenned, ha találsz egy kutyát

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben