InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Kutyás strand-etikett

Itt a nyár, a strandidő, és sokan alig várjuk már, hogy a kutyánkkal együtt élvezzük a strandot. Ahhoz azonban, hogy mindenki örömmel látogassa a kutyás strandokat és jó élményekkel térjen haza, be kell tartani pár szabályt.

TISZTASÁG

Mindig tartsuk a kutyánkon a szemünket! Sajnos többször tapasztalható, hogy egyes gazdik elmerülnek a strandélményben, míg a kutyájuk fel- alá rohangál a többiekkel, és ha éppen ilyenkor történik a nagydolog, a gazdi észre sem veszi. Ezért is fontos, hogy ha a kutyánk másokkal játszik, akkor is figyeljünk rá! Másik oldalról pedig, nyugodtan szóljunk annak a gazdinak, aki nem veszi észre, hogy a kutyája „otthagyott valamit”. Semmi rossz nincs ebben, valószínűleg örülni fog, hogy figyelmeztettük, ha felelős gazdi.

PÓRÁZHASZNÁLAT

Ha a kutyánk nem játszik vagy nincs a vízben, akkor tartsuk magunk mellett. Így nekünk is kellemesebb, ki tudunk kapcsolódni, beszélgetni vagy olvasni – hiszen tudjuk, hogy kedvencünk biztonságban van, és nem is okozhat galibát.

ÜGYELJÜNK MÁSOK HOLMIJÁRA!

Tartsuk tiszteletben mások játékait, törölközőjét, strandpapucsát stb. Senki sem szeretne arra visszaérni, hogy a holmija csupa sár, esetleg

„meg van jelölve”. Ugyanez igaz a játékokra is. Ha a kutyánk meg is kaparintja más játékát, azt igyekezzünk mielőbb épségben visszajuttatni a tulajdonoshoz.

EGÉSZSÉG

Alapszabály: csakis egészséges kutyával menjünk közösségbe! Ha kutyánk köhög, hasmenése van, hányt, vagy bármilyen esetlegesen fertőző betegsége van, ne vigyük kutyák közé! Ugyanez igaz a kötelező oltások és a féreghajtás hiánya esetén is. Tartsuk tiszteletben a többi kutyát és gazdit annyira, hogy nem tesszük ki őket fertőzés veszélyének.

VISELKEDÉS

Ha kutyánk más kutyákkal, gyerekekkel, felnőttekkel agresszív, vegyük pórázra és tartsuk is ott. A sárga szalag vagy kendő viselése figyelmeztetheti a többi gazdit, hogy figyeljenek rá, hogy a kutyáik nagyobb teret hagyjanak a kutyánknak. Ezeket sajnos nem mindenki ismeri, de szóban is elmondhatjuk, hogy a kutyánk valamilyen okból nagyobb teret igényel, és joggal várhatjuk el a többiektől, hogy ezt tiszteletben tartsák. A szájkosár használatával biztosra mehetünk, hogy senkinek sem esik bántódása.

További hasznos és érdekes tudnivalókért böngészd a Kutyabarát.hu oldalát!

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben