InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Különleges oroszlán tűnt fel a Lánchíd pesti hídfőjénél

Izgalmas ötletet valósított meg Dóczy Balázs LEGO építőmester, aki egy 850 000 kockából álló LEGO-oroszlánt készített, hogy a Lánchíd felújítása alatt se maradjon őrző nélkül a híd.

A 2,8 tonnás építmény mérete megegyezik az eredeti kőoroszlánokéval és 560 óra alatt készült el. A pesti hídfőnél tett látogatása után az oroszlánt a Clark Ádám téren helyezték el.

A LEGOHungary az A-Híd Zrt.-vel, a BKK – Budapesti Közlekedési Központtal és a Budapest Brand Nonprofit Zrt-vel együttműködésben valósította meg a projektet, ami azért is különleges, mert a kőoroszlánokat a felújítás után sem lehet megérinteni, a LEGO kockákból megépített oroszlánhoz viszont közel juthatnak az érdeklődők, és megtekinthetnek minden apró részletet.

Forrás: Budapest Városháza

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Látogass el Európa egyik legszebb vásárára! – Ma nyílik a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár!

Zalai Mariann

ДEVA,OHNODY és Flanger Kids a Budapest Parkban

Glück Viktória

Food and Walk

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben