InfoPont Ajánló Magazin
ÉletmódInfoPont

Közeledik augusztus 20! Így óvd kedvencedet!

Bár tilos peterdázni, és talán nem is szoktak augusztus 20-án annyian, mint szilveszter éjszakáján, azért nem árt felkészülnünk az ünnepre, főleg, ha négylábúak is vannak a családban.

  • Ha különösen félős a kutyánk az ilyen típusú zajok esetén, akkor egyeztessünk az állatorvossal, hogy javasol-e esetleg nyugtatót a kutyának erre az időszakra. Ez inkább szilveszterkor lehet aktuális, de te ismered a lakókörnyezetedet, mennyire érzi úgy, hogy saját tűzijátékra és saját zajra van szüksége az államalapítás ünnepén.
  • A kerti kutyákat a tűzijáték idejére vigyük be a lakásba, csak úgy, mint szilveszterkor. Ha valamiért nem tudjuk bevinni a lakásba, akkor zárjuk olyan helyiségbe – garázs, pince -, ahol kap levegőt rendesen, de minden oldalról zárt, azaz nem hatol be a zaj.
  • Figyeljünk arra, hogy senki ne tudjon peterdát bedobni oda, ahol a kutya van, legyen az kert, vagy nyitott pinceablak, stb.
  • Az esti sétáltatást időzítsük úgy, hogy elkerüljük a tűzijátékot.

Szakemberek egyébként azt javasolják, hogy ha megtörtént a baj, azaz a zaj hatására kutyánk ész nélkül elrohant mellőlünk, akkor is próbáljuk megőrizni a nyugalmunkat: kutyánk megérzi, ha nyugodtak vagyunk, s könnyebben utol tudjuk érni – esetleg ő maga indul meg felénk.

Egyébként ez, a durrogtatástól talán csendesebb ünnepi alkalom tökéletes lehet arra, hogy kutyánkat hozzászoktassuk az ilyen zajhoz, s a szilveszterit már ő is magabiztosan fogadhassa. Ha azt érzékeli, hogy a környezetében senki nem ijedt meg – se te, se a haverok (többi kutya) -, akkor elkezdi ezt a mintát magáévá tenni és másolni. Tégy úgy, mintha te nem is hallottad volna a csattanást, durrogást, számodra ez semmit nem jelentene. Ha ő megijedt, ne kezdd el babusgatni – tudjuk, talán ez a legnehezebb, de felelős kutyatartóként remélhetőleg már ellen tudsz állni annak a két szempárnak, ami mindig levesz a lábadról. 🙂

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben