InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Kempinski Hotel Das Tirol Jochberg

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok.

Friss alpesi levegő, hegyek és csend. Minden, amire szükség lehet egy pár napos kikapcsolódáshoz és töltődéshez Tirolban. Először jártam a Kempinski Das Tirolban, ezzel együtt először Jochbergben és kutyabarát hotelben is, ez utóbbiról megtudtam, nincs is olyan sok a világon.

REGGELI KÉNYEZTETÉS

Ezt a frissen sütött palacsintatálat az étlapról rendelhető reggelik között találtam. Málnával, ribizlivel vagy áfonyával érkezik frissen és forrón. A reggeli büfé kínálata is bőséges, az egyik kedvencem a frissen facsart gyümölcskoktél választék volt, amit habzóborral is lehet kombinálni, a másik nagy kedvenc pedig a Tiroli Benedict tojás volt, ami attól speciálisan osztrák, hogy egy papírvékony Speck sonka bújik meg a kalácsszeleten fekvő tojás alatt. Van élet a tiroli rétesen túl.

ALPESI FELHŐK KÖZÖTT

Special selling point a szabadtéri uszoda, ahová már hajnalban le lehet ugrani egy frissítő úszásra a korai ködben. Olyankor az az érzése az utazónak, mintha egy felhőben úszna. Az a tapasztalatom, hogy az utószezonban, az őszi hónapokban is gyakran kisüt a nap az alpesi hegyek között. Szemerkélő vagy csepergő esőben pedig azért jó úszni, mert ilyenkor a legtöbb vendég a belső terekben keres menedéket, így ha szerencsések vagyunk, úgy érezhetjük, magunkban vagyunk a hegyek ölelésében.

TIROLI TÁJAKON

Kitzbühel környéke tele van különleges természeti látnivalóval, például bármerre induljon el az ember, vízeséseket talál. A legközelebbi, a Sintersbach alig másfél órára, a szerintem legszebb mintegy négy órányi gyalogútra van. Jó volt magyar szót és hazai történeteket is hallani a falak között. A személyezet nagy része ebben a tiroli hotelben is magyar, mint olyan sok helyen Ausztriában, az otthonról érkező vendégeket érthető módon szinte családtagoknak kijáró szeretettel és tisztelettel fogadják.

TÉLEN IS ÉRDEMES

Síelőknek, snowboardosoknak, téli túrázóknak a téli időszakra is érdemes tervezni. A közvetlen közelben 57 lift és összesen 230 kilométernyi pálya vár felfedezésre. A hotel épületének közvetlen szomszédjában található a Snow Academy Jochberg sísuli, ahol a teljesen kezdők és a sítechnikájukat finomítani kívánó professzionális síelőket is örömmel és szakértelemmel várják. Téli túrázáshoz vagy e-mountainbike túrához a hotel recepciója mellett lévő Alpine Sport Shopban lehet ruhákat kölcsönözni, így magunkkal cipelni vagy megvásárolni sem feltétlenül szükséges.

Szöveg:SzűcsPéter – Képek:PetersPlanet.travel

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben