InfoPont Ajánló Magazin
ÉletmódKiemelt tartalom

Karácsony, fény-sötétség

Milyen jó, hogy nem nyáron van karácsony, mert akkor este 9-ig kellene várnunk, hogy végre a fény látszódjon a sötétben.

Úgy tűnik, van valami összefüggés a téli időszak és a sötétben meggyújtott fény között. A karácsonyi ünnep, Jézus születése, a sötétség és világosság valami módon összetartoznak. A vallási ünnepeket azok az emberek is követik, akik nem foglalkoznak spirituális dolgokkal. Magukban a karácsonyt, a szeretet ünnepeként élik meg, míg Húsvét ünnepét, a tavasz üdvözléseként.

Valójában mit ünneplünk karácsonykor? Mi az, ami bennünk megjelenik? A nappalok nagyon rövidek. Még aktívak vagyunk, de már a Nap nem ad az aktivitásunkhoz elég fényt. Nekünk kell fényt vinni a cselekedeteinkhez. Mi is visszahúzódunk. Befelé fordulunk. Nem a tetteink szerint éljük meg magunkat. Az érzéseink, a lelkiségünk válik láthatóvá. Vagy éppen nem láthatóvá. Mert ami a lelkiséget megvilágítja, az nem a külső fény.

Az adventi gyertyák szimbolizálják a belső fényünkhöz vezető utat. Minden egyes gyertya meggyújtása, egy lépés önmagunk felé.

Az első gyertya, a fizikai testünkről alkotott képet világítja meg. Megmutatja, hogy a test halála, nem jelenti a lélek halálát.

A második gyertya, a bennünk zajló áramlatokat világítja meg. Megmutatja, hogy milyen módon burjánzott el bennünk az egoizmus, önszeretet, öndicséret. Megmutatja a mértékletességet.

A harmadik gyertya, a bennünk lévő vad szenvedélyt, az ösztönösséget világítja meg. Megmutatja, hogy az érzéseinket összekeverjük a gondolatokkal és akarunk, mielőtt gondolkodnánk.

A negyedik gyertya, saját igazi önvalónkat világítja meg. Megmutatja lényünk, érzésektől, félelmektől mentes arcát.

Karácsony estéjén a négy gyertya fénye megmutatja a lélek arcát, a nem látható világ, a magasabb dimenziók világának kapujában.

 

Hódossy Zsuzsanna – asztroterapeuta – trigon@vipmail.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Karácsony a gyermekotthonokban – Meglepetés készül a lakóknak

Bala

7 dolog, amit biztosan nem tudtál az idén 100 éves Coca-Cola Télapóról

Szabó Ildikó

Karácsony Portugáliában

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben