InfoPont Ajánló Magazin
Trend

Kakrik Anna – divat- és stílustervező

Nálam a divat szeretete már gyerekkoromban megmutatkozott – nagyon sokat rajzoltam és imádtam öltözködni. Akkor is odafigyeltem, hogy az öltözékem harmonizáljon a kiegészítőimmel. Ezért mindenképp művészeti irányba szerettem volna haladni.

Először megkezdtem a tanulmányaimat a Pécsi Művészeti Gimnáziumban kerámia szakon, ahol nagyon sokat tanultam a formákról és a térbeliségről. Majd átjelentkeztem textil szakra, ahol elkezdtem ténylegesen a ruhákkal, anyagokkal, varrással foglalkozni. Középiskolai éveim után Budapestre kerültem, és a Budapesti Divatiskolában folytattam a tanulást, divat és stílustervező szakon. Sulis éveim alatt gyakornokoskodtam a Use Unusednál és a Daalarnanál, ahol sokat tanultam a különböző anyagok, ruhadarabok elkészítéséről és kezeléséről.

„A természet lassan restaurálja önmagát”

Majd felkértek tervezőnek egy újonnan megnyílt divatszalonba, a Zhojaba, ahol vezető-tervezőként tevékenykedtem. Főként elegáns alkalmi ruhákat tervezek, de vannak olyan darabok is, amelyek a nap bármely részén hordhatóak – akár egy tárgyalásra vagy találkozóra. Általában a terveket otthon készítem el, így a kivitelezési folyamatban a párom is sokat segít és támogat.

A vidéken töltött gyermekkorom miatt, az inspirációmat főként a természetből merítem. Így sok általam készített ruhán feltűnnek a virágok és a különböző természeti formák, termések, jelenségek. A 2016-os tavaszi/nyári kollekciómat is főként a természet inspirálta, így az organikus formákat helyeztem előtérbe. Nagyon érdekesnek találom a növények rétegződését: minden növény több rétegből épül fel.

A legfőbb természeti jelenség, ami felkeltette a figyelmemet, az a fenyőtoboz és annak rétegződő lemezei voltak. Az organikus, kerekded, finom formákat állítottam szembe egy futurisztikus, letisztultabb vonallal. Az én képzeletemben egy jövőbeli kertben, a modern, geometrikus építményeket benövik a burjánzó növények, és így a természet lassan restaurálja önmagát. Visszaredukálódik olyannak, amilyennek megteremtették. Én a ruháimban ezt a folyamatot látom, és ezt a folyamatot szeretném megmutatni a körülöttem lévők számára.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Best Festival Outfits- Ezt viseld a SZIGET-en!

Zalai Mariann

MODIVO bemutatja: 2005 x Leeves – két lengyel streetwear márka egyesíti erőit egy kapszula kollekcióban

Glück Viktória

Csomagolásmentes boltot ajánlunk Neked

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben