InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalomKult

„Kezdődik a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál” – Interjú Bán Teodórával

A Magyar Állami Operaház egykori balettművésze, a Budapesti Fesztivál-és Turisztikai Központ (BFTK) és a Szabad Tér Színház ügyvezető igazgatója, Bán Teodóra vezetésével különlegesen sikeres évadot zárt a Budapesti Nyári Fesztivál. 

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad 80 évvel ezelőtt nyílt meg. Az ünnepi alkalomból még az eddigieknél is gazdagabb programkínálattal és a legnevesebb magyar és nemzetközi sztárokkal fogadtuk a főváros közönségét és az idelátogató külföldi vendégeket, három hónapon át. A régióban kiemelkedő léptékű fesztivál repertoárjában több mint 100 program szerepelt 2018 nyarán, amelyekre mintegy százezren voltak kíváncsiak a Margitszigeten és a Városmajorban” – összegzi Bán Teodóra.

„Ünnepi évadunkat számtalan pótszékes teltház jellemezte, a Quimby koncertre, a Béjart Ballet Lausanne bemutatójára vagy a Budapest Bár estjére hamar elkeltek a jegyek. Bemutattunk Kálmán Imre operettet (Cirkuszhercegnő), Broadway-musicalt, Verdi operát (Rigoletto).
A Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tizenegy bemutatóval és új produkcióval, valamint négy Magyarországon eddig sosem látott vendégelőadással leptük meg a közönséget. A fesztivál másik fő helyszínén, a Városmajori Szabadtéri Színpadon csaknem 80 program valósult meg. Köztük négy színházi bemutató, izgalmas koncertek, lemezpremierek, a Bonnie és Clyde magyarországi bemutatója. A már hagyományossá vált Városmajori Színházi Szemlén idén hat vidéki teátrum legjobb évadbeli előadásait láthatta az érdeklődő”– idézi fel az ügyvezető.

Hozzáteszi: a jubileumi programkínálat nemcsak hű maradt a színpad történetéhez, de látványosan és nagyvonalúan lépett át az évad kezdetén felvetődő nehézségeken, például Alexander Rybak váratlan megbetegedésén és a Salome címszereplőjének megtalálása körüli izgalmakon. A pozitív feszültség, a lendület a fesztivál legszebb pillanataiban szerencsésen gyűrűzött tovább a fellépő művészekre és a közönségre is.

A mozgalmas nyár után sincs idő a pihenésre, hiszen kezdődik a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amely 2018-ban október 5-től 21-ig számos műfajban, érdekes helyszíneken ős- és magyarországi bemutatókkal várja a közönséget. „Harsonaművészek és költő egy színpadon – szokatlan felállás. Varró Dániel azokat a verseit olvassa fel, amelyek öt fiatal magyar zeneszerzőt ihlettek meg. Szemlézzük a legfrissebb zenei termést a Mini-Fesztivál négy hangversenyén” – kezdi az ízelítőt Bán Teodóra, aki nemcsak a BFTK ügyvezetője, hanem a CAFe-t és a Budapesti Tavaszi Fesztivált szervező Operatív Testület tagja.

Új helyszínünk Csepel – emeli ki. – Szőke Gábor Miklósnak, Magyarország egyik legsikeresebb kortárs művészének a Csepel Művekben található stúdiója a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál új helyszíne. Szőkét legtöbben monumentális, ipari léptékű, köztéri állatszobrairól ismerik, de a szobrok mellett, a művész festményeket is készít, valamint díjnyertes bútorokat és belső tereket tervez, amelyeket magánmitológiája, a Dante Birodalom határoz meg. Az alkotó kutyáját különös módon a költőóriásról nevezte el. Így a háromnapos esemény – október 12., 13., 14. – Dante alakján keresztül vezeti be a látogatót a 21. kerületben található Csepel Művek romos gyárépületei közé, amelyekből a Gabor M Szoke Studio mint 21. századi, kortárs művészeti alkotóműhely, teljes birodalmi pompájában bontakozik ki. A CAFe Budapest honlapja folyamatosan frissül, a programok sokaságáról, a jegyvásárlásról a www.cafebudapestfest.hu-n aktuális információkat szerezhetnek az olvasók. Ajánlom, látogassák minél gyakrabban.”

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Interjú Bán Teodórával

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben