InfoPont Ajánló Magazin
ÉletmódInfoPont

Asztrológia- Illúzió vagy valóság?

Mai világunkban úton-útfélen találkozunk a természetes gyógymódok lehengerlő erejével. Vannak, akiknek sikerül kigyógyulni a betegségeikből és vannak, akiknek nem. Azok az emberek, akiket meggyógyított egy természetgyógyász, dicsőítik a természetes gyógymódokat, akiknek nem sikerült, azok sarlatánságnak bélyegzik meg az alternatív gyógyászatot.

A gyógyításhoz a Neptun bolygó tartozik az asztrológiában. A Neptun, az egyetemes szeretetet, a megfoghatatlant jelöli. Ha egy ember beteg, akkor elég nehéz ezzel a neptuni erővel mit kezdeni. A betegséget éppen megértenünk kellene, nem csúszhatna ki a kezünk közül. Ahhoz, hogy valamit megértsünk, az asztrológia a Merkúr bolygót hívja segítségül, ami a racionális, tényszerű dolgokat helyezi előtérbe. A nyugati orvoslás ezen a merkúri analógián keresztül gyógyít. Akkor viszont itt kialakul valamiféle összeütközés: megértés és megfoghatatlan.

Ha a Neptun a mindent átható szeretet, akkor a betegség érzelmi, lelki hiány következménye. A lélek elakadása, a fizikai világ és az Univerzum között. A természetgyógyászok a lélek elakadását keresik. A nyugati orvoslás látja a testben megjelenő elakadást, s ezt próbálja meg helyreállítani. Melyik megközelítés hozhat eredményt? Gyorsan rávághatjuk a választ, hogy az, ahol a lélek elakadását keresik, hiszen ez tükröződik vissza a testben. És ha nem találjuk meg az elakadást? Akkor a test még jobban lerobban. A nyugati orvoslás a testet gyógyítja, a tüneteket kezeli, a testet próbálja megerősíteni. De amíg a lélek elakadása fennáll, addig újra és újra megjelenik a betegség.

Nézzünk egy példát: fáj a gyomrom. Elmegyek az orvoshoz, aki keresni kezdi az okokat. Baktériumokat, vírusokat. Valamelyiket meg is találják. Kapok rá gyógyszert. Egy ideig jó, de kiújul a fájdalom. Keressük az érzelmi elakadást. Elmegyünk egy terapeutához. Kezdjük vizsgálni szüleinkkel való viszonyt gyermekkorunkban, Majd jönnek a nagyszülők, már az ükszüléknél tartunk. Kiderül, mindenki rosszul kezelt egy bizonyos érzelmi helyzetet, nagyanyánknak is mindig fájt a gyomra. Ezt cipeljük mi is. Ezt kell lerakni, s már el is tűnt a betegség. Az orvosok ezt hívják genetikailag örökölt betegségnek.

Az asztrológiába, születésünk órája megmutatja, hogy bizony a gyomrunk elég gyenge. Nem tudjuk a bennünk lévő életerőt azon a szerven keresztül áramoltatni, amelyik megbetegszik. Nekünk kell eljutni odáig, hogy ez az áramlás akadálytalanul haladhasson. Lehet, hogy sikerül, és akkor meggyógyulunk, de lehet, hogy nem, és akkor a fájdalom erősít meg minket, hogy a testen keresztül tudatosítsuk magunkban az erők létezését. A horoszkópban látható, hogy milyen irányban tudunk elmozdulni ahhoz, hogy a lélek elakadása megszűnhessen. Megérthetjük, hogy hol, milyen félelmek miatt akad el bennünk a szeretet áramlása. Viszont a megértés is kevés, ha nincs eszközünk vagy erőnk a gyógyulás útján haladni. Ezt az utat segíti a gyógyító. De nem biztos, hogy meg tud gyógyítani, mert nem az a dolga. Csak kísér minket a gyógyulás felé.

Hódossy Zsuzsanna

Asztroterapeuta

trigon@vipmail.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben