InfoPont Ajánló Magazin
Életmód

Így óvd meg a hajadat a melegben – hajápolási tippek nyárra

Lány háttal áll a mezőn

NYÁR – Hamarosan beindul a nyaralási szezon, sokan útra kelnek, hogy egy kellemes napsütötte strandon, hűsítő vízpartnál töltődjenek fel. A nap, áldásos D-vitamin termelése mellett azonban veszélyek is leselkedhetnek ránk a nyaralás alatt, ha nem figyelünk kellően oda – bőrünk és hajunk védelme ilyenkor kiemelten fontos.

Némi odafigyeléssel és a megfelelő készítmények, készülékek segítségével a nyár során is megőrizhetjük hajunk egészségét és szépségét. Az Euronics szakértőinek tanácsaival hajunk ápolt, selymes és fényes maradhat az év legforróbb időszakában is.

Különleges védelem a vakáció során

Nyáron kiemelt figyelmet igényel a haj, hiszen a széllel szálló szennyeződés, por a melegben megizzadt fejbőrön könnyedén megtapad, az izzadságtól a hajszálak összeragadnak, ami miatt szükségessé válik a gyakoribb hajmosás. Azonban a nem megfelelő sampon használata gyorsan kiszárítja a fejbőrt és a hajszálakat is, ezért ilyenkor ajánlott az olyan kímélő terméket választani, amely kifejezetten gyakori használatra való.

A vakáció során az úszás, pancsolás miatt is többször éri víz a fejünket. A medence klóros vize és a tengerisó egyaránt gyengíti hajszálaink védelmét: sérülékennyé teszik és kiszárítják azt. Vizes kalandjaink alkalmával kiemelten figyeljünk a hajápolók rendszeres használatára. A sós és klóros vizet érdemes mártózás után tiszta csapvízzel kiöblíteni, hogy minél rövidebb ideig álljon a hajszálainkon.

A nagy napsütésben az UV-sugárzás károsítja a hajszálakat, sérülékennyé és durva tapintásúvá teszi. Használjunk speciális UV-védő készítményeket, ha sokat vagyunk a szabadban, valamint napozás utáni hajpakolást. A minél nagyobb védelem érdekében ajánlott a kendő vagy kalap viselése is.

Egy nő fogja az összefogott haja végét.

Technológia a szép és egészséges hajért

A megfelelő eszköz kiválasztásakor a tökéletes megjelenés mellett fontos hajunk egészségére is gondolnunk. A magas hővel való formázás károsíthatja a hajszálakat, ha nem megfelelő eszközt használunk. A keratin technológia jó megoldás hajszálaink szépségének és egészségének megőrzésére. A hajsimító kerámia bevonatába impregnált keratinnak köszönhetően elkerülhető a szálak kiszáradása, töredezése.

Több készülék rendelkezik mandulaolajos technológiával is, amely a tápanyagokban gazdag anyag segítségével egészséges zsírokkal, rostokkal, vitaminokkal, fitokémiai és ásványi anyagokkal védelmezi hajkoronánkat. Az ionos technológia pedig aktiválja a haj puhaságáért, selymességéért felelős negatív ionokat, amelyek befedik a hajat és optimális védelmet biztosítanak számára. Ez a fajta kondicionálás selymessé teszi a hajat, így könnyen fésülhetővé válik, emellett a negatív töltésű részecskék összetartják a hajszálakat, ezzel biztosítva a haj ragyogó fényét, a frizura rendezettségét.

Lány fésülködik

Speciális megoldások a speciális helyzetekhez

A nyár közeledtével egyre többen kelnek útra – kifejezetten praktikus megoldás az utazásokhoz a hajszárítók és különböző formázók összecsukható, vagy akár külön, saját táskába csomagolható változata.

„Ezek a kompakt, könnyen elpakolható és magunkkal vihető megoldások kiváló útitársaink lehetnek nyaralásaink során, hiszen kisebb helyet foglalnak, megfelelő csomagolásuknak köszönhetően pedig biztonságban tudhatjuk eszközeinket a bőrönd mélyén is. Ha gyakran utazunk, érdemes olyan megoldásokat választani, amelyek egyszerre több funkciót is képeset betölteni a meleglevegős szárítástól kezdve a fésülésen át a göndörítésig vagy éppen egyenesítésig, így helyet spórolhatunk és súlyfelesleget takaríthatunk meg” – javasolja Garai József, az Euronics háztartási kisgépek kategória beszerzési vezetője.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Orosházi Nyár 2018

InfoPont

Várakozz zenére a budapesti megállókban: érkeznek a Coca-Cola buliplakátjai!

InfoPont

Pezsgő élmények a Városligetben – indítsd Roséval a nyarat!

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben