InfoPont Ajánló Magazin
Hasznos

Idén újra lesz Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren

Idén újra lesz Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren

A Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár évtizedek óta a fővárosi adventi időszak egyik kiemelt attrakciója, amely során a korábbi években közel nyolcszázezer látogató válogatott a hazai kézművesek termékeiből. 2019-ben a Ryanair Légitársaság a budapesti karácsonyi vásárt Európa legjobb ünnepi forgatagai közé választotta. Tavaly azonban a járványhelyzet miatt a vásárokat nem tartották meg, ezért a főváros turisztikai szervezete, a Budapest Brand Zrt. új és egyben rendhagyó online platformmal segítette a Magyar Kézműves Szövetség mestereit, iparművészeit és kézműveseit.

A Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár mindig a minőségi kézműves alkotások és termékek seregszemléje volt a fővárosban.

A Budapest Brand Nonprofit Zrt. nyílt pályázatot hirdetett a 2021. november 19. – december 31. között megrendezésre kerülő Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásáron való részvételre. Várják a hazai kézművesek, népművészek, iparművészek, dizájnerek és innovatív kézműves alkotók jelentkezését. Amennyiben a pandémiás helyzet és a kormányzati intézkedések lehetővé teszik, újra megrendezik a karácsonyi vásárt a Vörösmarty téren.

A pályázattal a szervezők megjelenési lehetőséget szeretnének biztosítani olyan hazai alkotók és művészek számára, akik saját készítésű minőségi, egyedi termékeikkel hozzájárulnak a méltán híres Vörösmarty téri karácsonyi vásár sikeréhez. A szolgáltató- és építőiparban brutálisan elszaladt árak ellenére a szervezők azzal segítik a kézműveseket, hogy az idei karácsonyi vásár bérleti díját a két évvel ezelőtti, 2019-es árakon tartják, ráadásul az inflációval sem emelik meg a fizetendő összeget, ami igazán jó hír a pályázni kívánók számára az elmúlt év nehézségei után.

A pályázatra online, 2021. augusztus 9-én 12.00 óráig lehet jelentkezni, a https://budapestikaracsony.hu/kezmuves-palyazat-2021 weboldalon, ahol a további részletek és a teljes pályázati kiírás is elérhető.

Fotók: Bódis Krisztián

Forrás: enbudapestem.hu

Olvass bele magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Cirkuszi Csodagömb a fa alatt

Zalai Mariann

A hét legkötetlenebb eventje: Botellón – Disco Santo!

InfoPont

Nézőtér – Mit nézz meg, ha színházba mész

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben