InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalomSzórakozó

Idegtépő esküvő, francia módra

Akár Bazi nagy görög lagzi francia változatának háttérmunkálatai címmel is megjelenhetett volna Eric Toledano és Olivier Nakache új filmje, az Eszeveszett esküvő (Le sens de la fete). A tisztán francia munka bizony több ponton is beérik: ütős poénok, állandó fejetlenség, szerelem, botrányos félreértések és persze a prímet vivő happy end. Nagyjából így lehetne jellemezni a december közepén mozikba kerülő vígjátékot.

Na és a fejeteket hol hagytátok?

Kezdjük is rögtön az elejével: adott egy kissé idegbeteg jellemű, mérsékelten szétstresszelt, de rendkívül emberi esküvőszervező férfi, aki már kilépőben van szakmájából. Az utolsó nagy megbízás egy XVII. századi francia kastélyba kalauzolja Max Angély-t (Jean-Pierre Bacri) és népes kis csapatát, hogy átvegyék az irányítást egy kőgazdag megbízó esküvője felett. Ahogy az persze lenni szokott, senki nem csinálja normálisan a dolgát: a barokk kosztümökben szambázó pincérek bénáznak, a luxus koszt megromlik, az egyik alkalmazott a menyasszonyra nyomul, a másik pedig az anyóst csábítgatja. Mindezen felül további belső feszültségeknek lehetünk szemtanúi, amelyekben természetes az állandó, amolyan franciás csipkelődés a beosztottak között, a megromlott bélszín helyett bevetett, üdvhadsereges kosztra emlékeztető szardíniás rétes és vodka. Az est egyik fénypontja, amikor is az önimádó vőlegény cirka 3 órás beszédet tart, majd balettra hajazó akrobata mutatványokat hajt végre egy hőlégballonról lelógatva. Mondanunk sem kell, a csipetcsapatnak sikerül ezt is elbénáznia, melynek apró következménye, hogy a vőlegény 500 km-re a helyszíntől, egy legelőn landol. A tűzijáték is egy katasztrófa elhárítós jelenetre hajaz, hiszen azt túl korán és akkora hévvel rendezik, hogy a megható pillanatból menekülés és robbantgatás lesz. Mintha csak egy tipikus magyar céges karácsonyi partin lennénk: tapló munkatársak, akik mindent felkajálnak, lerészegedett pincérek és a kibírhatatlanul sznob vezetőség. Ami igazán különlegessé teszi a remek vígjáték alapot, az a film emberi mivolta, ahol a színfalak mögötti folytonos rágódást, válást, pénzügyi problémákat és a főszervezőre helyezkedő nyomást ismerhetjük meg.

Fantasztikus játék, amely bármikor kacagásra készteti a nézőt! 

InfoPont Skálán: 5/5

Golács Réka Emese

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

VillámMozisJÁTÉK: Egy burka, egy nadrág

InfoPont

3 Különleges film NEKED

Bala

Családi filmek, animációs játszóház, plakátlapozás és régi idők moziszalagjai: Csupamozi gyereknap a Puskinban!

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben