Szórakozó
Filmkritika – Új év, Új filmek
  • 2019. december 10.

Tőrbe csalva/ Knives Out  (130 perc)
Január 2.

2020-ban is feltesszük a kérdést: létezhet igazi krimi Daniel Craig nélkül? A válasz egyértelmű, és ezt Rian Johnson rendező is tudja, hiszen a több mint kétórás misztikus drámájának középpontjában nem más, mint a sztár áll, aki egy holtan talált krimiíró után nyomoz, Benoit Blanc néven.
A 85 éves milliárdost holtan találják villájában, mégpedig a születésnapi bulija során, ezután elkezdődik a hajsza, hiszen a nyomozót egy titokzatos idegen bérelte fel. Rájöhetünk, hogy a partin résztvevők mindegyikének lehetett indítéka a gyilkossághoz, így bonyolódik a sztori…

 


Botrány/ Bombshell  (108 perc)
Január 9.

Ütősen kezdhetjük az újévet, ha beülünk Nicole Kidman, Margot Robbie és Charlize Theron filmjére! A múvi arról a 2016-os, hatalmas port kavart szex és zaklatási botrányról szól, mely a Fox News vezérigazgatójának, Roger Ailesnek későbbi lemondásához, televíziótól való visszavonulásához vezetett. Aki ismeri az eredeti sztorit, annak azért kötelező, aki pedig nem, az megtudhatja, honnan robbant ki a #MeToo mozgalom.
Igazi must have!

 


1917 (110 perc)
Január 29.

Ismét meglepődhetünk, hogy még mindig ki lehet hozni valamit a világháborús időszakból. És nem is akármit! Benedict Cumberbatch neve már eleve pezsgőbontásra ad okot, de az Oscar-díjas rendező Sam Mendes (Skyfall, Amerikai szépség) bevonása végképp felcsigázhat bennünket!  A múvi két katona lehetetetlen  küldetéséről szól: 1 nap alatt át kell jutniuk a német frontvonalon, hogy 1600 másik társuk életét megmentsék.
A feszült helyzetekben nem szűkölködő film olyan technikai barvúrt visz véghez, hogy úgy érezhetjük, valós időben mi is részesei vagyunk az alkotásnak.