Életmód
Hogyan ismerkedünk digitális nomádként?
  • 2019. december 11.

Digitális nomádként az egyik legnagyobb kihívás, hogy hiába találkozol nagyon sok emberrel, ezek az új kapcsolatok az idő elteltével üresnek és felszínesnek tűnnek.

Hoi An-i coworking irodában ismerkedtem meg egy angol blogger lánnyal, aki gyökeresen megváltoztatta a véleményem arról, hogy lehet-e valódi kapcsolatokat építeni, ha véges idő áll a rendelkezésünkre. Az egyik közösségi ebéd alkalmával részletesen ecseteltem neki, hogy mennyire vágyom arra, hogy igazi barátokat szerezzek az utazás során lightos beszélgetős partnerek helyett. Erre ő jogosan rámutatott, hogy a beszélgetések minősége nagyban függ attól, hogy milyen kérdéseket teszünk fel.

Kezdhetjük a szokásos hármassal: hogy hívnak? Honnan származol? Mi a foglalkozásod? De néhány mondatnál többet ne szánjunk ezekre, mert kitárgyalhatjuk a kultúrális különbségeket és hogy milyen finomak a magyar borok, de ettől nem lesz kevésbé felszínes egy beszélgetés.
Ehelyett érdeklődj specifikusabb témákról, például napi rutin, élményekről, hogy mi mozgatja meg, mi iránt lelkesedik, mi volt a legutolsó zene, amit ismétlésre állítva hallgatott és még sok olyan téma, ami inkább tesz minket azzá akik vagyunk, mint a származásunk vagy a nevünk.

Ha hirtelen nem jut eszedbe semmilyen érdekes kérdés, a következő weboldalak, appilikációk a segítségedre lehetnek:

  • 36 questions to fall in love – The New York Times
    (36questionsinlove.com)
  • Party Qs IOS app
    Google: Questions to get to know someone

Izgalmas ismerkedést!

happy wheels