InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

Hétvégén megnyitja kapuit a Gyárkert Kultúrpark

Hétvégén megnyitja kapuit Veszprém és a régió egyik legkedveltebb koncerthelyszíne, a Gyárkert Kultúrpark. A népszerű Gyárkertben pénteken Necc Party, szombaton pedig a Quimby várja a közönséget, de a nyár folyamán színpadra állnak a hazai zenei élet legismertebb és legnépszerűbb előadói, akik előtt tehetséges veszprémi előzenekarok és lemezlovasok melegítik majd be a közönséget. Június 21-től a Gyárkert ad otthont Veszprém minden bizonnyal legszínesebb közösségi terének, a BLOKK Art&Designnak is, ahol egy nagyszerű helyszínen találkozhat majd a kreativitás és a művészet.

Pénteken Necc Partyval, szombaton pedig a Quimbyvel várja a közönséget ezen a hétvégén a tavalyi év egyik legnépszerűbb koncerthelyszíne, a veszprémi Gyárkert. A rendezvényhelyszínt a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa projekt hívta életre a helyi önkormányzat segítségével, ám olyan népszerűségre tett szert, hogy az idei évben immár a város támogatásával üzemel tovább.

„Ebben az évben is színvonalas programokat, koncerteket láthatnak a látogatók a Gyárkertben. Újra érkeznek hozzánk a tavalyi nagy kedvencek, többek között Rúzsa Magdi, Beton.Hofi, Krúbi, Majka vagy éppen a Vad Fruttik, de először lép itt színpadra mindenki kedvenc házaspárja, Korda György és Balázs Klári. Nálunk jubilál az egyébként helyi illetőségű Sub Bass Monster, érkezik Hobo és a Pogány Induló, szinte minden korosztály talál majd a programok között számára megfelelőt” – árulta el Fülöp Zoltán, a Gyárkertet üzemeltető Weekend Event Kft. egyik tulajdonosa, hozzátéve, a tavaly nyári tapasztalatokat idén kamatoztatták. 

Újdonságként a Gyárkert területén az első koncert napján megnyit majd Veszprém minden bizonnyal legszínesebb helyszíne, a BLOKK Art&Design. A színes konténerekből kialakított közösségi tér a kreativitás és a művészet különös találkozásának origója, egy pop-up helyszín, amely új színt hoz a veszprémi nyárba és a Gyárkertbe. A tengeri konténerekből létrehozott struktúra két fő funkcióból épül fel: a fenntarthatóság-fókuszú kiállítótérből és a kreatív workshop térből. A kiállítások szervezésénél, és a workshopoknál is fókuszba kerül a fenntartható szemlélet, az, hogy az alkotás során a hulladék mint lehetséges alapanyag szolgálhat. A BLOKK emellett lehetőséget biztosít a helyi művészek és alkotásaik megismerésére is. A Gyárkert koncertjei pedig méltó zárásként szolgálnak egy tartalmas nap végén, tökéletes összhangban a kreatív és művészeti élményekkel. 

A BLOKK mellett a fenntarthatóság a Gyárkert egészének fontos, ezért ahogy tavaly, úgy idén is igyekeznek csökkenteni az ökológiai lábnyomukat, repohár rendszerrel, hulladék minimalizálással. A hely idén is készpénzmentes. A tavalyihoz hasonlóan idén is igazi gasztronómiai kavalkáddal, helyi éttermek, vendéglátók kitelepülésével várják az idelátogatókat.

Június 21-től egész nyáron Gyárkert Veszprémben  – a teljes program a gyarkert.hu oldalon érhető el, de várható még egy-két előadó bejelentése. 

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben