InfoPont Ajánló Magazin
ajánló 2Balaton

Három nap jazz, funk és soul a nyári piknik élményével!

A festői szépségű Balaton-felvidéken, a fűben piknikezve, egyedi gasztro élményekkel gazdagodva, klubkoncerteket hallgatva, a jazz, a funk és a soul nemzetközi sztárjainak dallamával vezetve térünk vissza kedvenc fesztiválunkra, a Paloznaki Jazzpiknikre július 29. és 31. között. A nemzetközi fellépők mellett a jazz széles spektrumán mutatkoznak be a magyar szekcióban a műfaj jeles hazai képviselői a kisebb színpadokon. Sánta Dánielt, a Jazzpiknik fesztiváligazgató-helyettesét kérdeztük a részletekről.

Bombasztikusan indul a fesztivál, július 29-én, a többszörös platinalemezes Mario Biondi koncertjével kezdődik a Jazzpiknik, majd őt követi a legendás funky zenekar utódja, az Al McKay’s Earth, Wind and Fire Experience. Lehet ezt még fokozni? Mivel készültök még a fesztiválélményekre éhes közönség elkápráztatására?

Mindenki megtalálja a kedvére valót programunkban. 30-án, pénteken a Mörk lép fel, majd Rúzsa Magdi hangja tölti be a paloznaki dűlőket, végül az est az MF Robots dallamaival folytatódik. A szombati záróest valódi megkoronázása a három napnak: július 31-én a Manaky nyitja az estet, őket követi a De Phazz német jazz kollektíva, majd a világhírű holland szaxofon-királynő, Candy Dulfer lép fel, végül a Kraak&Smaak Live Band utánozhatatlan hangjai töltik be a csillagfényes paloznaki éjszakát.

Kikkel találkozhatunk idén a kedvenc magyar előadóink közül?

Mint minden évben, a magyar jazz élvonala idén is képviselteti magát a fesztiválon. A Fábián Juli Színpadon a magyar jazzélet színe-java megjelenik. Idén Saya Noé, a Swing á la Django Herrer Sára közreműködésével, a Sárik Péter Trió & Falusi Mariann sikersorozata a Jazzkívánságműsor érkezik a színpadra. A szombati záróesten a Sebestény Patrik Sextet lép fel, majd a Nagy Emma Quintet érkezik, utána az Anima Sound System Jazz Session és végül az Amobea Band zárja a napot.

Nagyon izgalmas együttműködést hoztatok tető alá a Nekem a Balaton közreműködésével. Honnan jött az ötlet a kollaborációra?

Ördög Nóri és Nánási Pál rendszeres látogatója a Jazz- pikniknek, innen jött az ötlet, hogy közösen csináljunk valamit. Kitaláltunk egy kollekciót ’Nekem a Jazzpiknik’ néven a nyár elengedhetetlen kellékeivel. Megtalálhatóak benne pl. nyakba akasztós pohártartók, Jazzpiknikes karkötők, pólók és még sok minden más, melyeket egy impozáns truck-ban tudnak majd a fesztivál ideje alatt beszerezni a látogatók.

Megszokhattunk már, hogy minden évben a bevétel egy részét rászorulók támogatására fordítjátok. Kire esett idén a választás?

Ebben az évben az Együtt az Autistákért Alapítványt támogatjuk. Az autizmus, közel 160 000 ember érint Magyarországon, ez meglehetősen jelentős szám. Az alapítvány célja egy olyan világ megteremtése, amelyben az autisták a legjobb önmagukká válnak. Ezzel a küldetéssel mi is azonosulni tudunk, így támogatásunkkal az alapítvány „AUTTALENT 2021-Együtt a tehetségekért!” elnevezésű tehetséggondozó program tőkealapját tudjuk majd növelni.

InfoPont Magazin

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Balatoni Programok

InfoPont

Élményállomások a Badacsony Régióban

Zalai Mariann

Borhetek – Fesztivál a sétányon

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben