ajánló 2
Hamarosan megnyitja kapuit az OMÉK
  • 2021. szeptember 16.

Hamarosan megnyitja kapuit hazánk legnagyobb agrárgazdasági seregszemléje, az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár. Október 7- 10. között az „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítás kísérő eseményeként valósul meg a HUNGEXPO területén belül az E és B pavilonokban . Az OMÉK hatékony eszköze lehet a hazai agrár, élelmiszer- és borágazatban tevékenykedő vállalkozások termékeinek népszerűsítésére.

Az OMÉK története több, mint 190 évre nyúlik vissza; Széchenyi István gróf hívta életre az első, akkor még állatbemutatóként megvalósuló rendezvényt 1829-ben. Széchenyi elsődleges céljának tartotta a kereskedők és a vásárlók közötti kapcsolatok erősítését, a modern kor kihívásainak megfelelni képes agrárium felépítését. Mert ahogy ő fogalmazott, a termékeny föld teszi gazdaggá a nemzetet. Volt mire alapoznia. A magyar élelmiszerek és termények évszázadok óta, európai viszonylatban is kimagasló értéket képviseltek. Az pedig, hogy ma is szerte a világban elismeréssel tekintenek a magyar termékekre, annak is köszönhető, hogy az OMÉK minden alkalommal elsőrangú lehetőséget kínál a termelőknek és a gyártóknak a mind szélesebb körű, sikeres bemutatkozásra, hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt.

► Az OMÉK a múltból táplálkozik, és a jövőbe mutat. Küldetése, hogy tradicionális értékeink megőrzése és felmutatása mellett hirdesse a 21. századi mezőgazdaság vívmányait.

► Az OMÉK célja bemutatni az agrárium és az élelmiszeripar szereplőit és az egészséges, fenntartható, GMO-mentes élelmiszereket, emellett szakmai fórumot biztosít az ágazat szereplőinek, hogy az agrárgazdaság aktuális kérdéseit megvitassák.

► Az OMÉK fontos feladata, hogy hozzájáruljon a felnövekő korosztály ismeretanyagának bővítéséhez és az agrárágazat népszerűsítéséhez, emellett ráirányítsa a figyelmet az agrár-élelmiszeripar változatosságára és a tudatos fogyasztói magatartás jelentőségére is.

E „szakmai” pavilon

Az E pavilonban hazai és külföldi élelmiszer- és agrárgazdaságban szerepet vállaló termelőknek, feldolgozóknak, forgalmazóknak, értékesítőknek, kereskedelmi láncoknak biztosítunk bemutatkozási lehetőséget. A hagyományoknak megfelelően ebben a pavilonban kapnak kiemelt helyet a szakmai szervezetek is.  Az Agrárminisztérium szakmai programjait és azok eredményeit interaktív módon mutatjuk be. Fókuszban az öntözésfejlesztés, az országfásítási program és a vidékfejlesztés állnak. 

A kiváló magyar borok iránt érdeklődő látogatókat az E pavilonban borszemináriumi tér várja, ahol – a kulturált borfogyasztás jegyében – tematikus, vezetett kóstolókon és előadásokon történő részvétellel mélyítheti el tudását a borkedvelő közönség.

B „kistermelői” pavilon

A „Hungarikumok” elnevezésű standnál interaktív foglalkozásokon, attrakciókon keresztül ismerkedhetnek meg a látogatók a hungarikumokkal és nemzeti értékeinkkel. A programok között szerepel a Kalocsai pingálás, a solymászat bemutató, operettelőadás, illetve busómaszk faragás.

„Kárpát-medence kincsei” elnevezéssel kistermelői vásár és mesterség-bemutató várja a látogatókat, ahol hazai és határon túli termelők portékáiból vásárolhatnak.

A B pavilonban kialakított „Gyermek szigeten”, a legfiatalabb korosztályt báb előadások, koncertek és kényelmes pihenőrész várják.

Őshonos udvar

Az őshonos udvar főleg a fővárosi nagyközönség – ezen belül a gyermekek számára – nyújt bepillantást a hazánkban tenyésztett állatfajok, -fajták és védett őshonos magyar haszonállatok sokaságába.

A rendezvényt a világkiállításra érvényes belépőjeggyel lehet látogatni, melyet online formában és a helyszínen is meg lehet vásárolni.
Jegyvásárlás: https://omek.amc.hu/jegyek/

További információ:
https://omek.amc.hu

Kövesse figyelemmel az OMÉK Facebook-oldalát is, ahol folyamatosan teszik közzé az újabb programokat és friss információkat:
https://www.facebook.com/OMEKBudapest/

Olvass bele magazinunkba is: