Életmód
Ha síelés, akkor Kanada!
  • 2018. december 6.

Itt is van megint az év azon időszaka, amikor már beindulni látszik a téli sportok szerelmeseinek hóporos sportja, a síelés. A szokásos osztrák, olasz, szlovák, vagy éppen francia sípályák helyett most úgy gondoltuk, ideje egy kicsit felpezsdíteni az állandó jelleggel ajánlott desztinációk listáját, így elhoztuk nektek a leg-leg kanadai síparadicsomokat!

Whistler & Blackcomb, British Columbia – #mindenigényre

A kanadaiak megszállottjai a kültéri sportoknak, s nincs ez másként télen sem, sőt! Észak-Amerika legnagyobb síparadicsoma, a 2010-es téli olimpia helyszínéül szolgáló, Vancouvertől csupán 130 km-re található Whistler az egyik legnépszerűbb úti cél a síelők körében. A szaggatott hegyvidék ezernyi gleccsereivel és két nagy „egybenőtt” hegyével, a Whistler heggyel (2, 181m) és Blackcomb heggyel (2,436 m) ejti rabul a síelni kívánkozók szívét. Akár kezdő vagy, akár már a gyakorlottabb, vagy inkább extrémebb kategóriába sorolnád magad, a síparadicsomban minden igényedre találsz megoldást. Itt többféle természetes meleg forrás, finn szauna és tipikusan relax tevékenységek közül is válogathatsz. Whistler városa pedig olyan, mint egy kis dobozba zárt, falatnyi mézeskalács falu: az esti fényekkel, helyes kirakatokkal és kandallós éttermekkel nehéz felvenni a versenyt.

Átlagos hó mennyiség: 12m

Síterepek: 650m-2,285m

Éjszakai élet: *****

Sípályák minősége: *****

Aktivitás: *****

Ár:*****

 

Fernie, British Columbia – #haladókszámára

A kanadai Sziklás-hegység legdélebbi pontján elterülő Fernie síparadicsom a főként tapasztaltabb síelők számára fenntartott terep.  Az 5 katlanból álló, kissé elkülönülő síterepet 2007-ben az öt legjobb észak-amerikai sí desztináció közé választották. A többféle freeride lehetőség miatt itt ténylegesen extrém síelésben lehet részünk: széles lejtők, szűk kuloárok, ugratók, letörések, ritkás erdő. Turisták Albertából és British Columbiából is érkeznek, hiszen a két tartomány határán találhatjuk meg a tagoltabb üdülőrészt. Ami leginkább jellemzi a Fernie Resortot, az a vad természet, nagyon meredek lejtők,- többször fák takarásában, – és az átlagos 9m-es hótakaró! Fernie városában egészen nagy kínálatot találhatunk jó éttermekből, butikokból, és még egy-egy parti helyet is felkereshetünk.

Átlagos hó mennyiség: 9-11m

Síterepek: 1,052m-2,134m

Éjszakai élet: **

Sípályák minősége: ****

Aktivitás: **** Ár: **

Lake Louise, Banff, Alberta – #legszebbkilátás

A gyönyörű Banff Nemzeti Parkban elterülő, a kanadai Sziklás-hegységben otthonra lelő, megannyi kisebb üdülőparadicsom nyáron a túrázók, télen pedig a síelők célpontja. 2013-ban Kanada legjobb síparadicsomának választották a lehengerlő szépségű tónál, a Lake Louis-nál elterülő síparadicsomot: ez a hely kínálja a környék legnagyobb terepét a síelők számára. A maga 4,200 négyzetméterével, 10 felvonójával Lake Louise Resort jól ellátott és kiépített úti cél. A pályák 25%-a kék, 35%-a piros, 30%-a pedig fekete és dupla fekete, így nem nehéz elhinni, hogy talán itt lehet a leginkább tökéletesíteni azt a középhaladó sí tudást!

Átlagos hó mennyiség: 10m

Síterepek:  1,630m-2,730m

Éjszakai élet: **

Sípályák minősége: ****

Aktivitás: *** Ár: ****

 

happy wheels