InfoPont Ajánló Magazin
Kikapcsoló

Gianni: Három gyönyörű nap, amin ott kell lenni!

Gianni Annonival, a Balaton Wine and Gourmet fesztivál házigazdájával beszélgettünk a 2024. szeptember 6-7-8-án, Veszprémben megrendezésre kerülő eseménnyel kapcsolatosan.

Idén ez lesz a 3. Balaton Wine and Gourmet fesztivál. Mitől lesz jobb, mint az előző kettő volt?

G.A. – Nem tudjuk azt mondani, hogy jobb lesz, az biztos, hogy jobb idő lesz, ezt már tudom, mert a napos és gyönyörű Olaszország lesz a vendég 3 napig. Egy olyan ország, ami közel áll a magyarokhoz. Azért lesz más a fesztivál, mert nekem közelebb áll a szívemhez, s mint lokálpatrióta, kicsit el tudlak vinni Titeket Olaszországba, ami nagyon egyszerű egy olyan környéken, ahol olivafák vannak, s amit a magyar Toszkánának is neveznek. 

Kinek ajánljátok a fesztivált? 

G.A. – Veszprém fantasztikus képességei és gyönyörű fekvése miatt a fesztivál nem csak szülőknek, de a gyerekeknek is szól. Van egy sátor, ami csak a gyerekeknek szól, ahol együtt főznek, együtt játszanak és ismerkednek meg Olaszországgal. Én azért fogok lemenni az egész családdal, mert Veszprém egy nagyon családbarát hely. 

Melyik az a program, amit legjobban vársz? 

G.A. – Még annyi minden van a fejemben, amit még csak most fogunk átbeszélni, de lesz egy Mercatino, ahol az olasz alapanyagokat mutatjuk be. S hogy ne legyen csak Olaszországról szó, hanem Magyarországról is, hiszen a magyar és az olasz zászlónak még a színei is megegyeznek, ezért megpróbáljuk 50-50%-ra tenni a hangsúlyt. Három gyönyörű nap lesz, amin ott kell lenni!

Program amit nagyon várok? Hát az az igazság, hogy olyan sok van. Inkább ott lenni mindenhol, na az nagyon nehéz lesz!

A balatoni régió több mint 50 étterme és borászata mellett idén Olaszország kulináris különlegességeit mutatja be a Balaton Wine & Gourmet. A gasztroünnepet a korábbinál is gazdagabb programkínálattal szeptember 6-7-8. között rendezik Veszprémben. Családi programok, ingyenes kóstolók, szakmai workshopok és Michelin-csillagos séfek exkluzív élményétkezései várják az érdeklődőket az ország egyik legszebb rendezvényhelyszínén.

Illatok, ízek, élmények Veszprémvölgy árnyas ligetének fái között: a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa örökségeként, az Olasz Külkereskedelmi Intézet társszervezésében, az E.ON Hungária Csoport főtámogatása mellett szeptember 6-7-8-án fogadja látogatóit a régió legnagyobb gasztronómia ünnepe, a Balaton Wine & Gourmet.

Jegyek: bwg.hu

InfoPont Magazin

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben