InfoPont Ajánló Magazin
Kult

Filmkritika- Baywatch újratöltve

„Hé, ez nem is olyan rémes!”- valahogy így kiáltottunk fel már a film tizedik percében, ugyanis a vízimentős sorozat mozis változata felülmúlta addig várakozásainkat. A 2017-es Baywatch filmet az agyonbronzosított és jócskán kiöregedett David Hasselhoff-ot, és a mára már felismerhetetlenné plasztikázott társát, Pamela Andersont felvonultató, a 90-es évek gyermekeinek készült vízimentős televíziós sorozat folytatásaként gyártották,- ehhez kétség sem férhet. Ahhoz viszont igen, hogy a film megérdemli-e a sok rosszmájú kritikát…

Ami Miami Beach-en történik, az ott is marad

Akkor kezdjük azzal, hogy mi mire számítottunk: rengeteg alkalmi affér, szexjelent, tartalmatlan plotline, üresfejű adoniszok és fitnesz modell társaik belassított futása, illetve az állandó, minden sejtelmességet nélkülöző testmutogatások. A mutogatós bácsiknak és a házasságukba beleunt nagypapáknak viszont van egy rossz hírünk: a Baywatch majdnem, hogy jó lett! Azért csak majdnem, mert maga a témakör és a sorozat alapjai eléggé megfogták a rendező kezét (Seth Gordon), így itt senki sem gondolhatta komolyan, hogy majd Sherlock-i mélységű játékra számíthatunk a cirka kétórás film alatt.

Ami maradt, az persze a csodaszép strand, a luxuspartik, melyeken kémként vesz részt Mitch Buchannon (Dwayne Johnson) csapata, s a michelangelói szintre munkált testek. (Ezen a ponton láttuk, hogy az egész mozi elgondolkozott egész addigi életén és számolta a literes popcornba töltött kalóriákat)

Számunkra meglepő frissességgel hatott, hogy nem volt sem szexjelent, sem túlzott fenék,-mell, illetve mellkas mutogatás. Továbbá azt kell, hogy mondjuk, sikerült igazán barátságosra formálni a karaktereket, melynek az lett az eredménye, hogy a mozi végére erőteljesen szimpatizáltunk a szereplőkkel,- igen, még az „NSYNC”, „HSM” és a „balek szépfiú” jelzőkkel ellátott Zac Efronnal is.

A történetnek kétségkívül van egy erőteljes erkölcsi szála, hiszen jó ügyet szolgálnak a srácok, akiket nem mellékesen egytől egyig befutott színészek alakítanak: Kelly Rohrbach, Alexandra DaddarioPriyanka Chopra, Zaf Efron és persze a megismételhetetlen Dwayne Johnson. A sztori a döcögős körök megjárása után (újonc toborzás, flörtölés és kínos jelenetek) egy titokzatos drogkereskedelem szálai mentén teljesedik ki: a Miami-partot veszélyeztető kristály egyre több, megmagyarázhatatlan halálesetet és kellemetlenséget von maga után. Amikor senki nem intézkedik ez ellen, az úszkáló csipetcsapat kezébe veszi az irányítást és leleplezi a nemzetközi feketekereskedelmet. Az egész film az állandó kémkedésről és harcjelenetekről szól, így bizton állíthatjuk, ez nem csupán bájgúnár komédia, hanem igazi akciófilm!

A jó végül mindig győzedelmeskedik a gonosz felett!

 

Golács Réka Emese

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Golden Globe: A kutya karmai közt tarolt a hírességektől mentes díjátadón

Glück Viktória

GasztroFilmNEKED – Június

Bala

Könyvekből készült sorozatok, melyek biztosan magukkal ragadnak

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben