InfoPont Ajánló Magazin
Szórakozó

Film Neked nőkről

Ebben a hónapban, olyan filmeket ajánlunk, amelyekben a főszereplő nők szépségükkel, személyiségükkel, ügyességükkel vagy éppen tehetségükkel alkottak maradandót. Nincs a világon olyan ember, aki ne ismerné nevüket. Három olyan film, amiben megláthatjuk a szépséget, az elveszettséget, az erőt, a felemelkedést és elbukást, és a mindenen átsütő tehetséget. Három életrajzi film, a világ három, talán legismertebb nőjéről.

Egy hét Marilynnel – 2011

A sztori szerint az ifjú Clark (Eddie Redmayne) élete első filmes munkája során megismerkedik a Nagy-Britanniában forgató Marilyn Monroe-val (Michelle Williams). A nő A herceg és a táncosnő című produkció miatt érkezik Európába férjével, Arthur Miller drámaíróval, míg Colin a lóti-futi, hivatalosan a harmadik asszisztens szerepkörében bontogatja a szárnyait. Ahogy az összes férfit a környéken, őt is elbűvöli Monroe szépsége. A vonzalom kölcsönösnek tűnik, a színésznő a bizalmába fogadja a fiút. Ezt a filmet megéri megnézni már csak a különleges hangulata miatt is, hogy utána elhidd, te is elérheted a csillagokat.


Evita – 1996

Egy fantasztikus musical María Eva Duarte de Perón (Evita), Argentína első asszonyának életéről. Az Evita 1996-ban bemutatott amerikai musicalfilm, melynek alapja Andrew Lloyd Webber és Tim Rice azonos című koncepcióalbuma, amely az 1978-ban bemutatott musicalt is inspirálta. A filmet Alan Parker rendezte, a főbb szerepekben Madonna, Jonathan Pryce és Antonio Banderas látható.Madonna hitelesen formálta meg Evita személyiségének jó és rossz oldalát is, beleértve félelmeit és ambícióit. Természetesen maga a zene is külön dicséretet érdemel, Andrew Lloyd Webber csodálatosat alkotott.


Coco Chanel – 2009

Coco Chanel a semmiből tudott birodalmat építeni. Teljesen új stílust teremtett, amely a női divatra a mai napig hatással van, és létrehozta a Chanel divatházat. És ki is Coco Chanel? Egy közép-franciaországi kislány, aki árvaházba kerül a nővérével, és minden vasárnap hiába várja, hogy érte jöjjön az apukája, kávéházi énekesnő, elhaló hanggal, aki egy csapat részeg katona előtt lép fel. Alacsony varrónő, aki egy vidéki szabó hátsó műhelyében szegi fel a ruhákat. Szerelmes asszony, aki azt állítja, hogy sosem lesz senki felesége, különösen nem Boy Capelé, a férfié, aki pedig imádja. Lázadó, akit a kora társadalmi elvárásai béklyóba zárnak, és aki a szeretői ingét hordja. Ez Coco Chanel története, aki azelőtt testesítette meg a modern nőt, mielőtt azt kitalálta volna a világ számára.


Olvass bele a magazinunkba is:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

MÁRCIUSI MAGAZIN

InfoPont

Filmkritika- Ha a házasságnak annyi, jöhetnek a bérgyilkosok

Zalai Mariann

Könyvekből készült sorozatok, melyek biztosan magukkal ragadnak

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben