InfoPont Ajánló Magazin
Kikapcsoló

Film készült a Magyar Nemzeti Balett dubaji vendégjátékáról

Öt balettelőadás, nyolcezer néző három nap alatt, álló tapsvihar. Hatalmas sikert aratott A hattyúk tava előadással a Magyar Nemzeti Balett Dubajban. A produkcióban 71 táncművész, köztük 9 gyerek a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei közül, valamint az Opera Zenekar 66 muzsikusa szerepelt. A látvány több, mint ezer klasszikus jelmezzel, kellékkel, a díszletekkel és persze a koreográfiával lenyűgözte a közönséget.  

A Magyar Nemzeti Balettel az Opera Café stábja – Ruttner Kata rendező/szerkesztő és Kovács Márk rendező/operatőr – is együtt utazott. A stáb célja, hogy egy több mint fél órás filmben mutassa be az Egyesült Arab Emírségekben fellépő művészek és a turné minden fontos részletét.  

A film által a nézők beleláthatnak a művészek megfeszített munkájába: a próbákba, az előadásokba, a backstage titkos világába és persze gondolatokba, érzésekbe is, amelyek belengték az előadás időszakát, vagy egy-egy karakter megformálása által születtek.   

A hattyúk tava főbb szerepeit Melnyik Tatyjana és Yakovleva Maria (Odette/Odile), Timofeev Dmitry és Scrivener Louis (Siegfried), valamint Radziush Mikalai és Kekalo Iurii (Rothbart) alakították. 

Az OPERA a Dubaji Opera meghívására és költségén utazott ki az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb, több mint hárommillió lakosú metropoliszába Dubajba. 

A hattyúk tava előadások után a társulat énekművészei és az OPERA Zenekar Puccini egyik legnépszerűbb operáját a Pillangókisasszonyt is előadták az Arab-félsziget közönségének. 

Forrás és Fotókredit: Magyar Állami Operaház

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben