InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

Fiatal filmrendezők alkotásait láthatják az érdeklődők a magyar film napján a Pesti Vigadóban

A magyar film napja alkalmából az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozata filmestet szervez a Pesti Vigadóba, ahol fiatal alkotók – köztük a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemen végzett rendezők – filmjeiből válogatott dokumentumfilmeket, animációs filmet és egy kisjátékfilmet tekinthetnek meg az érdeklődők. A vetítést beszélgetés követi az alkotókkal.

Csuja László Sára Sándor-díjas film- és színházrendező első egész estés dokumentumfilmje a Kilenc hónap háború (2018) az orosz–ukrán fegyveres konfliktusról szóla Szarajevói Filmfesztiválon elnyerte a zsűri különdíját, majd számos filmfesztiválon és a magyar mozikban is vetítették.

K. Kovács Ákos operatőr, rendező Branka című kisfilmje (2021) több nemzetközi fesztiválon szerepelt, így a 37. Interfilm Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál is műsorára tűzte Berlinben. A délszláv háború idején játszódó kisjátékfilm elnyerte a 20. Lakiteleki Filmszemle, valamint a 23. Certamen Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál (Spanyolország) fődíját.

Sütő Gábor Egy szép melódia című dokumentumfilmjének főhősét orosz fogságban érte a II. világháború vége. Kalandos úton, különleges élménnyel tért haza az erdővidéki Vargyasra.

Program:

BABUKA A FŰBEN (animációs dokumentumfilm, 11 perc)
Rendező: Buzási Gyopár (Sapientia, Kolozsvár)

EGY SZÉP MELÓDIA (dokumentumfilm, 34 perc)
Rendező: Sütő Gábor (Sapientia-Dunaversitas, Kolozsvár)

KILENC HÓNAP HÁBORÚ (dokumentumfilm, 52 perc)
Rendező: Csuja László (Budapest), Sára Sándor-díjas film- és színházrendező

BRANKA  (játékfilm, 24 perc)

Rendező: K. Kovács Ákos (Szabadka)

A belépés díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Hazai képzőművész installációja ékesíti a Budapest Parkot

Glück Viktória

Rekordszámú látogatóval zárta kapuit a Budapest Park

InfoPont

Tizenhat ország tehetségei mutatkoztak be a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar koncertjén

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben