InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

Félúton a valóság és a káprázat közt – új dallal jelentkezik Antonia Vai

A svéd/magyar énekesnő új dallal és hozzá egy videóval jelentkezik, amely ízelítőt ad a tavasszal megjelenő nagylemezéből. A Where The Bluebirds Fly című szerzemény az Antoniától megszokott őszinteséggel mesél, ezúttal a tisztánlátás és az illúzió vékony határ mezsgyéjéről.

Antonia Vai megnyerő egyéniségével, dinamikus előadásával és nyers szövegeivel gyorsan a magyar underground zenei élet egyik meghatározó előadójává vált. Több saját lemezt producerelt és adott ki, körbeturnézta az országot a Quimbyvel, fellépett az összes nagy hazai fesztiválon, vendégként fellépett Sena, a Kistehén, Saiid (Akkezdet Phiai), a Bohemian Betyars és a Belau koncertjein is. Több nemzetközi turnén van túl, és szerepelt olyan ismert külföldi fesztiválokon, mint a Eurosonic Noorderslag (NL), az Elbjazz Festival (D), a Grape Festival (SK), a Waves Vienna (AT), a Zandari Festa (KO) és a Live at Heart (SE).

Zenei karrierje mellett Antonia a rendszerkritikus podcast, a Miafemme alapítója és műsorvezetője. Szólókarrierje mellett tagja a női Lilith’s Rib énekeseként számos elektronikus fesztiválon is szerepelt.

A most megjelenő Where The Bluebirds Fly egy elektronikus popdal, melankólikus és meditatív hangulattal, lüktető ütemekkel és ütős refrénnel. Vai, aki a saját kreativitása határait állandóan feszegető alkotó, maga forgatta, rendezte és szerkesztette a kísérő klipet. Főszereplője közeli barátnője, Carla Inczedy-Gombos, aki egyfajta múzsaként hatott az énekesnőre. A svédországi Dalarna egyik messzi, erdei szigetére költöztek, forgatócsoport nélkül. Antonia szerint a folyamat egy intuitív kísérlet volt, amely során egyébként rögtön két kisfilmet (a Those Wolves című február 24-én jelenik meg) is rögzítettek.

„Nekem ez a dal egy játék, ha úgy tetszik egy tánc, a biztonság és az önpusztítás között, a tisztánlátás és az illúzió között” – mondja Antonia. – „Olyan videót akartam csinálni, ahol a néző elkalandozhat a saját képzeletébe.”

Antonia őszinte kifejező módja tágítja a klasszikus popműfaj határait, és megalkuvást nem ismerő zenét eredményez. A dalírásban egybefonódik a mítosz és a valóság, a témák pedig széles spektrumon mozognak a belső, személyes élményektől kezdve az univerzális, politikai szövegekig.

Az elmúlt évben Antonia Stockholmban élt, és ott készítette a “Where The Bluebirds Fly” című stúdióalbumot, amely 2023 márciusában kerül bemutatásra.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben