InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

Elsöprő siker az Oliver!

Április első hétvégéjén mutatta be a Pesti Magyar Színház az Oliver! című családi musicaljét, amit a nézők kitörő örömmel, és szűnni nem akaró vastapssal fogadtak. Az előadás népszerűségét a jegyek gyors felvásárlása is tökéletesen bizonyítja. A Jászai Mari-díjas Szente Vajk rendezésében elevenedett meg Charles Dickens világhírű klasszikusa, Twist Olivér című regénye, mely alapjául szolgált az Oliver! című családi musical megszületésének.

Az író a kis Olivér alakjában az emberi jóság örök érvényű elvét kívánta megformálni, amely minden gonosszal szembeszáll, és a végén teljes diadalt arat. Lionel Bart világhírű musicaljét 1960-ban mutatták be a londoni West Enden. A darabot nem sokkal később már a Broadway-n adták elő, ahol azonnal közönségkedvenccé vált.
A Magyar Színház számára fontos érték és üzenet, hogy a művészet mindenkié. Éppen ezért az előadás akadálymentesítve élvezhető mind hallássérültek, mind látássérültek számára.

Ezen értékek képviselésének jegyében az Oliver! főpróbáján, a színház közel 40 részben hátrányos helyzetű – gyermek számára tette lehetővé a kulturális kikapcsolódás örömét, valamint olyan gyermekek számára biztosítottak színházi élményt, akik a színház által meghirdetett Oliver! rajzpályázaton kimagasló eredményt értek el. A pályázók rajzait a színház teljes területén kiállították, így a gyerekrajzok keltette bensőséges légkör többet hozzátett
az előadás élményéhez.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

„A szurikáták csapatban dolgoznak… És jópofák.” – Interjú Mózes Andrással

Zalai Mariann

Ajánljuk melegen a hideg októberben a Bethlen Téri Színházat!

InfoPont

Izrael ízeitől Enrique Iglesiasig – heti programajánló

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben