InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

Elsöprő siker az Oliver!

Április első hétvégéjén mutatta be a Pesti Magyar Színház az Oliver! című családi musicaljét, amit a nézők kitörő örömmel, és szűnni nem akaró vastapssal fogadtak. Az előadás népszerűségét a jegyek gyors felvásárlása is tökéletesen bizonyítja. A Jászai Mari-díjas Szente Vajk rendezésében elevenedett meg Charles Dickens világhírű klasszikusa, Twist Olivér című regénye, mely alapjául szolgált az Oliver! című családi musical megszületésének.

Az író a kis Olivér alakjában az emberi jóság örök érvényű elvét kívánta megformálni, amely minden gonosszal szembeszáll, és a végén teljes diadalt arat. Lionel Bart világhírű musicaljét 1960-ban mutatták be a londoni West Enden. A darabot nem sokkal később már a Broadway-n adták elő, ahol azonnal közönségkedvenccé vált.
A Magyar Színház számára fontos érték és üzenet, hogy a művészet mindenkié. Éppen ezért az előadás akadálymentesítve élvezhető mind hallássérültek, mind látássérültek számára.

Ezen értékek képviselésének jegyében az Oliver! főpróbáján, a színház közel 40 részben hátrányos helyzetű – gyermek számára tette lehetővé a kulturális kikapcsolódás örömét, valamint olyan gyermekek számára biztosítottak színházi élményt, akik a színház által meghirdetett Oliver! rajzpályázaton kimagasló eredményt értek el. A pályázók rajzait a színház teljes területén kiállították, így a gyerekrajzok keltette bensőséges légkör többet hozzátett
az előadás élményéhez.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Fat Pig – Kövér disznó Gömöri András Máté ugrott be a férfi főszerepbe

Glück Viktória

NézőTér – 3 tipp, hogy mit nézzetek meg a színházban

Glück Viktória

Színház NEKED – Színház nélkül nem maradhat a közönség!

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben