InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

Elindult az idei, jubileumi 20. Cipősdoboz Akció: Magyarország legnagyobb karácsonyi segélyakciója

Az ünnepi szezon a karitatív kezdeményezések virágzását hozza magával, és idén különösen kiemelkedő esemény zajlik: a Baptista Szeretetszolgálat 20. alkalommal szervezi meg a Cipősdoboz Akciót, mely mára Magyarország legnagyobb karácsonyi segélyakciójává nőtte ki magát. Az akció célja az ajándékok eljuttatása olyan rászoruló gyermekeknek, akiknél talán más nem is kerülne a fa alá.

A fő gyűjtőpont a Budapest belvárosában található Városháza park, ahol egy kifejezetten erre az alkalomra kialakított központ várja az adományozókat. A gyűjtés november 27-én indult és egészen december 18-ig tart, így bárki lehetőséget kap arra, hogy részt vegyen ebben az emberközpontú kezdeményezésben. Az országosan közel négyszáz gyűjtőponton is lehetőség van leadni az összekészített cipősdobozokat.

A Magyar Olimpiai Bizottság is csatlakozott az akcióhoz, és képviselői, olimpiai bajnokok, valamint a szervezet vezetői már elkészítették az idei első ajándékokat. A MOB elnöke, Gyulay Zsolt, hangsúlyozta, hogy az olimpiai család mindig is összetartó volt, és a sportolók érzékenyek a szociális problémákra. Az akció így kiváló lehetőség a segítségnyújtásra, különösen jó érzés, hogy a sportolók karácsony előtt a nélkülöző gyermekeknek örömet szereznek.

Az akció arca idén is Ördög Nóra, a TV2 műsorvezetője, aki jószolgálati nagykövetként segíti a kezdeményezést. Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke hangsúlyozta, hogy minden kolléga, önkéntes és partner azon fáradozik, hogy minél több doboz készüljön el, és minél több kisgyermek örülhessen az ajándéknak.

Az adományozásnak számos formája van. A gyűjtőközpontban leadott új, vagy használt, de jó állapotú játékok, könyvek, édességek, előre elkészített, megfelelően csomagolt cipősdobozokba kerülnek. Emellett online adományozásra is van lehetőség a hivatalos weboldalon, ahol bárki néhány kattintással összeállíthatja saját cipősdobozát.

Az esemény részletei, az összeállítási útmutató és a gyűjtőpontok listája mind elérhetők a www.ciposdoboz.hu oldalon. Az idei évben is a közös összefogás és a segítségnyújtás szellemében tehetünk egy kis csodát, és hozhatunk mosolyt azoknak, akiknek az ünnepi időszakban különleges figyelemre van szükségük.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben