InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Elektronikus segédlet a szálláshely-minősítés folyamatához

A szálláshely-minősítés célja, hogy mind a külföldi, mind a belföldi vendégek egyértelmű információt kapjanak a Magyarországon hét szálláshelytípusban működő, mintegy 45 ezer szolgáltató által kínált szolgáltatás minőségéről.

A már nyilvántartásba vett magán-és egyéb szálláshelyek tulajdonosainak, illetve üzemeltetőinek az első szálláshely-minősítés érdekében – a kapcsolattartó és a szálláshely adatainak megadásával – 2024. január 1-ig regisztrálniuk kell a szallashelyminosites.hu oldalon. Az eljárásrend szerint a szálláshely a sikeres regisztrációt követően a regisztráció jóváhagyásától számított 30 munkanapon belül köteles megkezdeni az önértékelést és annak megkezdésétől számított 45 munkanapon belül kell befejeznie/elvégeznie. Az önértékelés lezárása után kerül sor a helyszíni ellenőrzésre. Újonnan létesítendő szálláshely esetében az üzemeltető dönti el, hogy mennyi idő alatt végzi el az önértékelést, ettől számított 15 munkanapon belül kerül sor a helyszíni ellenőrzésre. 

A minősítési eljárással kapcsolatos valamennyi szükséges információt megtalálja az adott szálláshely-típusra vonatkozó eljárásrendben, kritériumrendszerben, illetve az ahhoz kapcsolódó útmutatóban.

A szálláshely-minősítési eljárás lefolytatása – jogszabály eltérő rendelkezése hiányában – ingyenes. 

Az oktatóvideó kilenc részben mutatja be a szálláshely-minősítés folyamatát. Minden egységben -az alapinformációkon túl – hasznos tippeket is talál az olvasó. Az elektronikus segédanyag elérhető a szallashelyminosites.hu/segedlet oldalon.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben