InfoPont Ajánló Magazin
GasztroKiemelt tartalom

Egy nap, ami csak a borokról szól – Fermentation Fair a Czakóban!

Egy nap, ami csak és kizárólag a természetes borokról!

Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezzük meg a Fermentation Fairt, a találkozót, amin köteletlen, laza formában szeretnénk szólni a természetes borokról – a borkedvelő közönségnek, borkészítőknek és sommelier-knek egyaránt.

A három helyszínen, három fő téma köré szerveződő egésznapos találkozón meghívott borkészítőkkel és termelőkkel ismerkedhetnek, beszélgethetnek a látogatók. A magyarok mellett osztrák és német fiatal,feltörekvő borászatok borait kóstolhatják – mindent az izgalmas, organikus irányzatból.

Meghívott borászatok:
Gilvesy, Homola, Homonna, Jakab, Káli Kövek, Karner, Nittnaus (A), Pálffy, Preisinger (A), Schmitt (DE), Spiegelberg, Szóló, Weninger, Wetzer

A kóstolás, barátkozás mellett természetesen az is a célunk, hogy szakmai beszélgetésekkel alaposabban körüljárjuk a témát:

Hol a helyük az őshonos fajtáknak a világ nagyvárosainak híres éttermeiben és borbárjaiban? (Beszélgetőtársak: Peter Honegger, Pontus Lindqvist)

Mit jelent a 21. században a fermentáció a gasztronómiában, mit gondol erről egy pék, egy teával foglalkozó szakember és egy borász? (Vajda József, Tálos Gábor, Bakó Ambrus)

Melyek a közép-európai vulkanikus borvidékek talajának jellegzetességei és milyen borokat adnak ezek a területek? (Vendégelőadó: Bada Gábor geológus, Blazsovszky Péter sommelier)

A laza, beszélgetős összejövetelen a borok és a finomságok mellett kóstolhatunk Zhao Zhou teákat is, megnézhetjük a Terroir Squad filmjeit, Veres István séf (Babel) pedig külön erre az alkalomra készít fermentáltfingerfoodokat.

Jegyek már kaphatóak 8000 forintért a Czakó kertben és a GERLÓCZY CAFE-ban!

Facebook-eseményhttps://www.facebook.com/events/235549400355491/

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Egészben sült liba birsalmás sütőtökpürével

Zalai Mariann

A tökéletes farsangi fánk

Glück Viktória

Budapest Voices: jótékonysági főzés az Unicef javára

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben