Egy nap, ami csak és kizárólag a természetes borokról!
Első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezzük meg a Fermentation Fairt, a találkozót, amin köteletlen, laza formában szeretnénk szólni a természetes borokról – a borkedvelő közönségnek, borkészítőknek és sommelier-knek egyaránt.
A három helyszínen, három fő téma köré szerveződő egésznapos találkozón meghívott borkészítőkkel és termelőkkel ismerkedhetnek, beszélgethetnek a látogatók. A magyarok mellett osztrák és német fiatal,feltörekvő borászatok borait kóstolhatják – mindent az izgalmas, organikus irányzatból.
Meghívott borászatok:
Gilvesy, Homola, Homonna, Jakab, Káli Kövek, Karner, Nittnaus (A), Pálffy, Preisinger (A), Schmitt (DE), Spiegelberg, Szóló, Weninger, Wetzer
A kóstolás, barátkozás mellett természetesen az is a célunk, hogy szakmai beszélgetésekkel alaposabban körüljárjuk a témát:
– Hol a helyük az őshonos fajtáknak a világ nagyvárosainak híres éttermeiben és borbárjaiban? (Beszélgetőtársak: Peter Honegger, Pontus Lindqvist)
– Mit jelent a 21. században a fermentáció a gasztronómiában, mit gondol erről egy pék, egy teával foglalkozó szakember és egy borász? (Vajda József, Tálos Gábor, Bakó Ambrus)
– Melyek a közép-európai vulkanikus borvidékek talajának jellegzetességei és milyen borokat adnak ezek a területek? (Vendégelőadó: Bada Gábor geológus, Blazsovszky Péter sommelier)
A laza, beszélgetős összejövetelen a borok és a finomságok mellett kóstolhatunk Zhao Zhou teákat is, megnézhetjük a Terroir Squad filmjeit, Veres István séf (Babel) pedig külön erre az alkalomra készít fermentáltfingerfoodokat.
Jegyek már kaphatóak 8000 forintért a Czakó kertben és a GERLÓCZY CAFE-ban!
Facebook-esemény: https://www.facebook.com/events/235549400355491/