InfoPont Ajánló Magazin
InfoPontKiemelt tartalomKultSzórakozó

A Milky Chance-től a Magbörzéig: heti programajánló

Bár egyre hidegebb az idő, azért mégiscsak a héten érkezik a március, aztán már tényleg nem kell sokat várni, és 18-ától a sokat emlegetett Sándor, József és Benedek is megjönnek, zsákjukban -remélhetőleg- a meleggel. Addig is, nézzük meg, hogy ezen a héten (Február 26- március 4) milyen programokra lesz érdemes elmenni! Gasztro, kultúra, bulizás vagy koncert? Ránk számíthatsz!

Február 26, hétfő

AMENRA (B), BORIS (J) az A38-on!

Ha hétfő, akkor post-metal-zenekar! A flamand ötös legújabb lemezével, a MASS VI dalaival érkezik majd az A38 Hajó fedélzetére, előttük pedig a japán szónikus legenda, a Boris áll majd színpadra a hónap, és feltehetően 2018 első félévének legfontosabb extrémzenei klubkoncertjén. Este 8-kor kezdődik, de azért érkezz hamarabb!

Részletek: https://www.a38.hu/hu/program/amenra-be-boris-jp

 

Milky Chance a BarbaNegrában!

Az elektronikával gazdagon fűszerezett folk rock szcéna egyik legismertebb, és legjobb európai képviselője, a német Milky Chance újabb hazai látogatásra készül és 2018. február 26-án, a BARBA NEGRA színpadán ismét élőben szólalnak meg azokat a bizonyos fülbemászó dallamok!
Bár a buli már teljesen SOLD OUT, azért mind tudjuk, hogy az esemény oldalán még lehet jegyet szerezni – last minute hétfői buli? Simán!

Részletek: http://musicclub.barbanegra.hu/milky_chance_20180226

 

Február 27, kedd

Yeast Side sörvacsora – Kreatív ízek 6 fogásban a KRAK’N TOWNBAN

Február 27-én a Krak’n Town séfjei a Yeast Side Sörfőzdével együttműködve készítenek különleges sörvacsorát.

Az izgalmas ételek mellett sörkülönlegességek is főszerepet kapnak az este folyamán. A 6 fogás között séfek és a sörfőzők beszélnek a finom falatokról és a sörökről.

Az est fogásai:

  • Das Ist Side (bajor búzasör) – Banánkenyér, citrusos kecskesajt-krémmel és lazaccal
  • Fruitside (grapefruit IPA) – Wasabis gyömbéres popcorn puliszkával, malaccsászárral, királyrákkal
  • Westside (amerikai pilsner) – Koreai kacsanyak-burger sült zellerrel, édesburgonyával és algás uborkasalátával
  • Darkside (barna láger) – Dark lageres és meggysörös omaha marhatarja, hagymás törtburgonyával es ceruzababbal
  • Nightside (Kakaós, mentás stout) – Csokis mentás stout nyalóka a sörből, kókusz csipsszel és mentával
  • Inside (India Pale Ale) – Gorgonzolás sajttorta mangóval és földimogyoróval

A vacsora ára, melyhez ajándékunk a felszolgált sör elővételben (február 25-ig) 6900 Ft/fő, a helyszínen: 8900 Ft/fő

Részletek: https://www.krakntown.com/

 

TEXTÚRÁK – SMART! XTRA a Trafóban

A kortárs textilművészet fókuszában mindinkább az anyagszerűség (újra)felfedezése, az emberi érzékelés és a természeti kölcsönhatások állnak. Akárcsak a MOME friss diplomás textiltervezőinek mestermunkáiban, melyek között egyaránt találhatunk az emberi testet adaptívan körülvevő interfészekként működő öltözékeket, a kristályosodás jelenségét megragadó konceptuális testhéj-struktúrákat, valamint jelmezközpontú performanszokat és videóinstallációt is.

Részletek: http://trafo.hu/hu-HU/texturak

TEAMŰHELY 95 °C-ON – WULONG TEÁK KÓSTOLÓJA

Elkészítési technikájuknak, termő területeiknek köszönhetően a wulongok szinte a legváltozatosabb teák. Ezen az estén a zöldebbtől haladunk a sötétebbek felé. A Phoenix és a Wuyi hegyek teái.

Részletek: https://zhaozhoutea.com/hu/esemenyek/

 

Február 28, Szerda

HODWORKS: SZÓLÓK (MU Színház)

Szólóban előadott, válogatott jelenések gyűjteménye.
Három előadó szóló jelenetei követik egymást a nézők által körbevett térben. A szólók önálló egységek, de egymás után fűzve őket érzelmi-érzéki láncreakciót kapunk. Mindegyik egy-egy kapcsolódás-ajánlat, megközelítés-verzió, műfaj-variáció. Hogy melyik mit árul el magából, a néző felelőssége is. Éppúgy, mint amikor időt szánunk arra, hogy megismerjünk valakit – megnő a kötődés lehetősége. Soknemű anyag, győzhetetlen közlésvágy, háztartási tragédiák, transzcendens dübörgés, alakváltó lények.

Részletek: http://mu.hu/aktualis-musor/2018-februar/item/534-hodworks-szolok

 

JAZZAJ: MÖRK FEAT. BERTÓK KISS a Nagy Lumenben

A Mörknél lemezen és élőben is érezhető a tagok közötti folyamatos együttrezgés- és gondolkodás. A zenekar által filozofikus extrémpopnak nevezett You Are Free to Choose album 2016-ban jelent meg, amit a hvg.hu szakértői szavaztok alapján akkor a legjobb elsőlemeznek kiáltott ki. Az azóta sok hazai és külföldi fellépésen átesett Mörk tagjait felkértük a jazzajos keretek feszegetésére, amiben segítségükre lesz egy remek jazzaj- és impróveterán. // Nem Mörk koncert, hanem meglepetéses popzaj várható! //

Részletek: https://www.facebook.com/events/374584486302582/

 

Vírus est: A filozófia, mint beszélgetés a Brody Studios-ban

Nemes László előadásában beszámol a felnőttekkel és gyerekekkel régóta folytatott filozófiai beszélgetéseiről, tapasztalatairól, köztük a pszichiátriai problémákkal élő helyi közösséggel, vagy éppen hajléktalan emberekkel folytatott filozófiai beszélgetésekről.

Részletek: https://www.facebook.com/events/143707343086986/

Március 1, csütörtök

Chinese Man az A38-on!

Franciaország Parov Stelar-ja az angolul éneklő kiváló és méltán népszerű formáció, amely a jó izű francia humorból és a nemzetközi jazz, hiphop, dub és drum’n’bass alapokból főzi ki azt a legeslegjobbat, amivel nem véletlenül töltik meg Európa legnagyobb koncerttermeit. Az estet felvezeti a kiválóan eklektikus Savages y Suefo, a Chinese man pontban nyolckor kezd.

Bár SOLD OUT a buli, keress érvényes jegyeket másodkézből, mert ez kihagyhatatlan lesz!

Részletek: https://www.a38.hu/hu/program/chinese-man-fr

 

Utazás kiállítás a Hungexpon!

Szakmai előadások, gasztroturizmus, utazási tervek, nyeremények és még annyi minden más! Vegyél részt az idei utazás kiállításon március 1-4-éig, és tudj meg többet a témában, tájékozódj, tervezz és utazz! Vétek lesz kihagyni, hiszen mi, az InfoMagazin is kintleszünk!

Részletek: http://utazas.hungexpo.hu/

 

Március 2, péntek

Son Lux lemezbemutató a Dürerben

Son Lux egy hatalmas, bekategorizálhatatlan álom, amit Ryan Lott, Los Angeles-i zeneszerző és két zenésztársa, Rafiq Bhatia és Ian Chang keltenek életre – immáron mindhárman szerzőként is. A Son Lux a post-rocktól az elektronikus popig terjedő hatalmas halmazokból faragja ki néha monumentális, máskor lehelet finom dalait, amelyek mindegyike olyan, mintha egy álomszerű film zenéje lennének. Bár SOLD OUT a buli, azért próbálj meg jegyet szerezni, megéri elmenni!

Részletek: http://www.durerkert.com/hu/programok/son-lux-usa

 

SWEELY LIVE (F) & JESSE BRU (CAN) a Toldiban!

Sweely, 21 éves street-deszkás, Franciaország egyik legtechnikásabb fiatal elektronikus zenésze, a hírhedt párizsi CONCRETE klub rezidens előadója. Fiatalkorát a grunge, rap, hip-hop, jazz és electro világain át dobolva, gitározva, zongorázva és didzseriduzva (ami amúgy a kedvenc hangszere) jutott el ahhoz a house stílushoz amit ma a TR-8 szekvenszere, MPC dobgépe és szintetizátorai segítségével mesterin hoz létre élőben:

https://www.youtube.com/watch?v=ezIrSeeDp6g

Részletek: https://www.facebook.com/events/1839527089422504/

 

Eger-Szekszárd bikavér párbaj a a Corinthia Hotelben

018-ban is sétáló kóstoló keretében ismerkedhetnek meg a vendégek a különböző évjáratú, kékfrankos alapúházasításokkal, amelyeket személyesen a borászok mutatnak be. Valamint ismét vásárolhatnak limitált mennyiségben a délutáni szakmai sétáló kóstolóra jegyeket azok, akik inkább a kora délutáni órákban szeretnének kóstolni a sommelier-kkel és borkereskedőkkel együtt.

Részletek: http://www.bikaver-parbaj.hu/

 

Március 3, szombat

Teliholdas élményséta a Hármashatár-hegyen (Erdőajándéka Erdei iskola)

Szeretnél részt venni egy éjszakai barangoláson a Hármashatár-hegyen? Akkor március 3-án este 8-tól legyél szabad! Ha ez mind nem elég, aznap telihold lesz, így egy kicsit még jobban megelevenedik a természet, és gyakorolhatod a nesztelen lopódzást!

Ha van kedved réstvenni, regisztrálj a +36-20-9542-252telefonszámon vagy az erdoajandeka@gmail.com e-mail címen!

 

Magadnál vagy? Workshop Byron Katie módszereivel a Feldmár Intézetben

A workshopon Byron Katie 4 kérdéses módszerével dolgozunk, ami “The Work” néven vált ismertté. Katie olyan módszert dolgozott ki, ami segít rálátni arra a helyzetre, amiben úgy érzed el vagy akadva, ami lebénít, megbetegít, dühít, vagy akadályoz.

Részletek:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeAIoe7L6J2XyVNqCiRMYiyTpYiccvOpF5pVWZxEmNVDJl5ng/viewform

 

KOMBO PRES.: SNAVS (DK), WIDE AWAKE (UK), ENVENOM (UK) a Dürer Kertben!

Kemény este lesz március 3-án a Dürerben! Elektronikus zene minden mennyiségben, Trap és dubstep vonalon érkezik majd a Nagyterembe a dán Snavs, illetve a brit Wide Awake, míg a Room 041 a szintén brit Envenom drum & bass szettjének fog otthont adni. Erről a gigabuliról nem maradhatsz le!

Részletek: http://www.durerkert.com/hu/programok/kombo-pres-snavs-dk-wide-awake-uk-envenom-uk

 

Kávébár Bazár az Akváriumban!

Idén március 3-4-én szerveződik a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseménye, a KávéBár Bazár, melynek az Erzsébet téri AKVÁRIUM KLUB ad otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával harminc kiállító termékeit – kávékat, teákat, borokat, párlatokat, és egyéb italkülönlegességeket – kóstolhatnak meg.

Részletek: http://www.kavebar.hu/

 

Március 4, vasárnap

Slow Gasztro Market az Ankertben

Gasztronómiai és zöld piac a slow életmód értékei mentén: lassulj velünk, egyél valódi jót az Ankertben vasárnap reggel 10-től egészen este 6-ig! Friss fűszerek, adalékmentes táplálékok – jót eszel, jól leszel jeligére!

Részletek: https://www.facebook.com/events/1748499768788103/

 

Budai magbörze a Jurányi ház és Suterene-ben!

Ha vasárnap, akkor természet és egészség! Hiába vesszük meg a magokat, nem árt tisztában lenni azzal, hogyan is vessük el őket, és hogyan gondozzuk a földből kibújó kis növényt. A magbörzék erre nyújtanak tökéletes megoldást: nyugodtan lehet kérdezni, tanácsot kérni és beszélgeti!

Részletek: https://www.facebook.com/events/210666639482746/

 

 

 

 

 

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Az 50 éves AEROSMITH Európai turnéra indul

Bala

„A jó közönség elég művelt és kicsit spicces” Jön a Paloznaki JazzPiknik!

InfoPont

Rudolf Hess tízparancsolata – az Aradi Kamaraszínház előadása

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben