InfoPont Ajánló Magazin
GasztroKiemelt tartalom

Egy csepp Balaton- Felvidék a Naphegyen

Borostyánnal körbefuttatott terméskő falak, színes viaszvászon terítő, tágas terek és gyönyörű kilátás. Nem, nem egy badacsonyi teraszos vendéglőről beszélünk, pedig a hangulat elemek minden bizonnyal erre mutatnak: ez vár arra, aki a naphegyi sportpálya felé veszi az irány és ellátogat a Czakó kertbe.

A külön francia cukrászattal is felszerelt piacz bisztróban mindenki megtalálja a kedvére való falatokat, legyen szó a belső tér pultjaiban sorakozó, már-már művészi kompozíciókra hajazó süteményekről, tortákról, vagy egy, a szezonális étlapnak köszönhető könnyed ebédről, vacsoráról. A Czakó kert ugyan télen is rengeteg újdonsággal várta a fővárosiakat, de március második felétől a Naphegyen is beköszönt a tavasz. A terméskő falakkal körülölelt helyiségben ismét megnyílik az önkiszolgáló pavilon, ahol a pecsenyesütőnek hála jobbnál jobb sült ételeket kóstolhatunk majd a külső térben. Nem árt elfelejteni a hely által szervezett, szombati termelői piacot sem, melynek keretén belül minden szombaton 8-tól 14 óráig az ország legjobb termelői hozzák el portékáikat: zöldségek, gyümölcsök, sajtok, húsfélék mellett lesznek virágok, magok, vadon termő gombák és más különlegességek is a kínálatban. A piac ideje alatt pedig termelői finomságokból készült reggelivel és ebéddel vár a Czakó Kert chefje.

 

Február 17. és 24. disznótoros, farsangi piac,
Március 3. termelői piac
Március 9. Bajai halászlé napja, halászlé főzés
Március 10. termelői piac
Március 17. termelői piac
Március 24. termelői piac, húsvéti sonkavásár, hímestojás
Március 31. termelői piac, húsvéti kalácsvásár, sonkavásár
Április 7,14,21,28 termelői piac
Április 13. Bajai halászlé napja, halászlé főzés

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Modena Kincse Gölöllő főterén

Bala

Nyüzsögj Te is a Balaton legszuperebb piacain!

InfoPont

A legmenőbb Balatoni teraszok

Zalai Mariann

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben