Vagy csak most fognak! Ha már kacérkodsz az életmódváltás gondolatával, esetleg már nyakig benne vagy a diétában, akkor se rettegj a húsvéttól, hiszen rengeteg lehetőséged van egészségesen, kalóriákat és felesleges bűntudatot lespórolva összeállítani a menüt! Ehhez például mit szólsz?
TORMÁS HÁZI PESTO
Hozzávalók (egy kisebb üveghez)
10 dkg friss bazsalikom
8 dkg parmezán
6 dkg fenyőmag
3 gerezd fokhagyma
Kevés reszelt torma, ízlés szerint
2 dl extraszűz olívaolaj
Só, bors
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, majd szórd a fenyőmagot egy tepsibe és süsd 15 percig! Akkor van kész, ha barnára pirult. Közben a fokhagymát törd bele kevés forró olajba és pirítsd 1-2 percig! Ha hagyománytisztelő vagy, akkor mozsárban törd össze a hozzávalókat, de egy botmixer is tökéletesen megteszi azt, amit kell: az összes maradék hozzávalót, a pirított fenyőmagot és fokhagymát, plusz kevés tormát (ízlés szerint) zúzz pépesre, és kész is vagy! Paleo kenyérre, teljes kiőrlésű pirítósra sonkával és főtt tojással isteni és diétás lesz!
MOGYORÓS-KAKAÓS PALEO KALÁCS
Hozzávalók:
10 dkg török mogyoró
8 dkg mandula
2 dkg cukormentes kakaópor
Fél teáskanál sütőpor
2 evőkanál nyírfacukor
5 dkg kókuszzsír
4 tojás
(még 1-2 marék összetört törökmogyoró, esetleg cukormentes csoki a díszítéshez)
Elkészítés:
Őröld finomra a mandulát és a mogyorót, majd keverd hozzá a kakaóport, a sütőport és a nyírfacukrot! Olvaszd meg a kókuszzsírt és keverd el a tojásokkal. Ezt a két keveréket elegyítsd egymással, majd öntsd sütőpapírral bélelt vagy szilikonos, kisebb kenyérformába! A tetejére tehetsz cukormentes csokidarabokat, olvasztott csokit és összetört török mogyorót is! Légkeveréses sütőben süsd 180 fokon 20 percig, majd csökkentsd a hőmérsékletet 150 fokra, és süsd további 20 percig! Kihűlve szeleteld!