InfoPont Ajánló Magazin
GasztroKiemelt tartalom

Egészséges fogások húsvétra – azoknak, akik már belevágtak…

Vagy csak most fognak! Ha már kacérkodsz az életmódváltás gondolatával, esetleg már nyakig benne vagy a diétában, akkor se rettegj a húsvéttól, hiszen rengeteg lehetőséged van egészségesen, kalóriákat és felesleges bűntudatot lespórolva összeállítani a menüt! Ehhez például mit szólsz?

 

TORMÁS HÁZI PESTO

Hozzávalók (egy kisebb üveghez)

10 dkg friss bazsalikom

8 dkg parmezán

6 dkg fenyőmag

3 gerezd fokhagyma

Kevés reszelt torma, ízlés szerint

2 dl extraszűz olívaolaj

Só, bors

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, majd szórd a fenyőmagot egy tepsibe és süsd 15 percig! Akkor van kész, ha barnára pirult. Közben a fokhagymát törd bele kevés forró olajba és pirítsd 1-2 percig! Ha hagyománytisztelő vagy, akkor mozsárban törd össze a hozzávalókat, de egy botmixer is tökéletesen megteszi azt, amit kell: az összes maradék hozzávalót, a pirított fenyőmagot és fokhagymát, plusz kevés tormát (ízlés szerint) zúzz pépesre, és kész is vagy! Paleo kenyérre, teljes kiőrlésű pirítósra sonkával és főtt tojással isteni és diétás lesz!

 

MOGYORÓS-KAKAÓS PALEO KALÁCS

Hozzávalók:

10 dkg török mogyoró

8 dkg mandula

2 dkg cukormentes kakaópor

Fél teáskanál sütőpor

2 evőkanál nyírfacukor

5 dkg kókuszzsír

4 tojás

(még 1-2 marék összetört törökmogyoró, esetleg cukormentes csoki a díszítéshez)

Elkészítés:

Őröld finomra a mandulát és a mogyorót, majd keverd hozzá a kakaóport, a sütőport és a nyírfacukrot! Olvaszd meg a kókuszzsírt és keverd el a tojásokkal. Ezt a két keveréket elegyítsd egymással, majd öntsd sütőpapírral bélelt vagy szilikonos, kisebb kenyérformába! A tetejére tehetsz cukormentes csokidarabokat, olvasztott csokit és összetört török mogyorót is! Légkeveréses sütőben süsd 180 fokon 20 percig, majd csökkentsd a hőmérsékletet 150 fokra, és süsd további 20 percig! Kihűlve szeleteld!

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Legyen Neked is száraz a novembered!

Zalai Mariann

Húsvéti menü kicsit másképp – újrateremtett hagyományok a konyhában

InfoPont

Sportolj a természetben! – Miért és hogyan érdemes a szabadban sportolni?

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben