InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Drezda és környéke

Szűcs Péter fotóival és utazós történeteivel nemcsak a blogján, a PetersPlanet.travel site-on, hanem nálunk is rendszeresen találkozhattok.

Az Elba part Firenzéjeként is emlegetett német város, Drezda és környéke számtalan látnivalót kínál az utazónak. A Saxon Switzerland Nemzeti Park hűvös, mohás szikláitól egészen a teljesen újjáépített belvárosig.

DREZDA ÚJRA RAGYOG

Hogyan találhat magára, hogyan épülhet újjá egy néhány évtizeddel ezelőtt porrá bombázott, egykor a legszebbek között számon tartott város? Drezda engem egy olyan táncosnőre emlékeztetett, akinek minden csontját összetörték, mégis fel tudott épülni és már újra képes a táncra. Megrázó történelme ellenére szépséggel és páratlan kultúrával találkoztam ebben az újjászületett, teljesen újra épített városban.

ALBERTINUM

Ennek a gyönyörű múzeumnak az épülete szerencsére alig sérült meg a drezdai bombázás során 1945-ben. A romantika korától a jelenig sorakoznak itt műtárgyak. Németország legnevesebb romantikus festője, Caspar David Friedrich tájképei és Drezdát bemutató városképei is láthatóak a múzeumban, de Degas híres Kis Táncosnő szobrát, Van Gogh és Monet képeit is megtaláljuk az Albertinumban.

SAXON SWITZERLAND NEMZETI PARK

2004-ben került az UNESCO világörökségi listára a Csehországgal szomszédos Saxon Switzerland Nemzeti Park. Túrázás közben néhány éjszakát a természet lágy ölén is tölthetünk, ugyanis a kijelölt barlangokban engedélyezett hálózsákban aludni. Sátrat verni a természet sérülése miatt az egész nemzeti parkban szigorúan tilos, akárcsak tüzet gyújtani.

ZWINGER

Ebben a gyönyörű barokk épületben porcelángyűjteménnyel és tudományos témákat feldolgozó kiállításokkal is találkozhat a látogató. Az épület udvarán valamikor barokk ünnepségeket tartottak. Drezda 1945-ös bombázása során a Zwinger súlyosan megsérült, a felújítás oroszlánrésze a nyolcvanas évekre befejeződött, de a barokk kert rendbetétele még mindig tart.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben