Kult
Divatbemutató a Modern Magyar Képtárban
  • 2021. október 12.

Op-art divatbemutatót rendeznek a Modern Magyar Képtárban (Papnövelde u. 5.) október 15-én 17:00 és 19:00 óra között a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a Janus Pannonius Múzeum szervezésében.

A két intézmény szakmai kapcsolata már évekkel korábbra vezethető vissza. 2019-ben a Modern Magyar Képtárban megrendezett közös Bauhaus-projektjének sikere után 2020-ban az egyetem hallgatói op-art stílusú ruhákat terveztek Victor Vasarely műveinek ihletéséből.

Október 15-én új állomásához érkezett az együttműködés. A program 17:00 órakor kezdődik dr. Síkfői Tamás, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint dr. Bertók Gábor, a Janus Pannonius Múzeum igazgatójának köszöntőjével. 17:30-tól egy op-art divat performansz keretében a Budapesti Metropolitan Egyetem design objektjeivel ismerkedhetünk meg. 18:30-tól a JPM Op-Art Akadémiája mutatkozik be a divattervező és építész hallgatók prezentációival. Az eseményt 19:00 órakor Gasztro Klaszter bor- és ételkóstoló zárja. Az esemény hangulatához illő zenéről Bahama Káosz gondoskodik.

A szervezők a látogatóknak meglepetés ajándékkal is kedveskednek.

Közreműködők:

– Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum táncművészeti képzésének növendékei
Szakmai vezető: Szabó Márton

– PTE Művészeti kar – Elektronikus zenei és médiaművész szakirány

Olvass bele magazinunkba is: