InfoPont Ajánló Magazin
Kikapcsoló

A Budapesti Light Art Museum bemutatja a fényművészet nemzetközi kavalkádját

A fényművészet lenyűgöző világába invitál bennünket a Budapesti Light Art Museum legújabb kiállítása, amely szeptemberben nyílik meg. Az izgalmas tárlatra a Hold utcai piac totális fekete dobozzá alakított kiállítótereiben találkozhat a közönség a fényművészet nemzetközi mezőnyének legkiválóbb művészeivel és lenyűgöző alkotásaikkal.

A kiállítás a fényművészet legizgalmasabb képviselőit mutatja be, akiket a világ számos tájáról válogattak össze. Az immerzív vetített terek nemzetközi szinten legjelentősebb alkotócsoportjai képviseltetik magukat, például a londoni Zünc Studio, a New York-i Nohlab, az olasz fuse* és a szintén olasz NONE Collective.

Az egyik kiemelkedő alkotó a világ legjelentősebb kortárs múzeumainak állandó kiállítója, a litván születésű Žilvinas Kempinas. A Hold utcai piacon bemutatott installációi garantáltan lenyűgözőek lesznek. Emellett először tekinthető meg Budapesten a holland artscience-színtér egyik legsikeresebb fiatal tehetségének, Philip Vermeulennek egy brutális hatású kinetikus projekciója.

A bemutató egyedi vonalát erősítik továbbá olyan művészek, akik rendszeres meghívottjai a nemzetközi kortárs múzeumoknak és kiállítóhelyeknek. Ilyenek Csákány István és Csörgő Attila, akik külföldön élnek és alkotnak, valamint a horvát Goran Petercol, az orosz származású Vadim Fishkin és a fiatal francia Justine Emard is.

A Budapesti Light Art Museum kiállítása egyedülálló lehetőséget kínál minden látogatónak, hogy elmerüljön a fényművészet lenyűgöző világában. A kreativitás és innováció együttes erejével létrejött alkotások egyedülálló élményt nyújtanak, és megmutatják, hogy a fény milyen izgalmas módon válhat művészeti kifejezéssé.

A Kiállítás Megtekinthető: 2023. szeptember 14. – 2024. május 20.

Ne hagyja ki ezt az egyedülálló alkalmat, hogy részese lehessen a Fényművészet Nemzetközi Kavalkádjának a Budapesti Light Art Museumban! A látványos és lenyűgöző alkotásokkal eltöltött idő garantáltan feledhetetlen élményt nyújt majd minden látogatónak.

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Játssz velünk és vegyél részt egy igazi Retro élményben!

Glück Viktória

KONCERTNeked

Zalai Mariann

Kevesen ismerik ezt az öt érdekességet a Hősök teréről

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben