InfoPont Ajánló Magazin
Ajánló

aGarami ajánlja: Divatba jött a fenntartható és etikus divat

Az elmúlt években gyakran hallani a fenntartható és az etikus divatról, de pontosan mit is jelent ez?

Mitől lesz fenntartható és etikus a divatipar? Mit tehetünk mi, mint vásárlók? Régóta foglalkoztat a minimalizmus gondolata, és ha visszagondolok gyerekkoromban több évig hordtuk a ruháinkat és vigyáztunk rájuk. Gyakran az idősebb testvér kinőtt ruháit a fiatalabbak örökölték meg a családban. Abban az időben a ruháknak történetük volt.

Erről a témáról beszélgettem Korn Anitával, aki a Ruhastory megálmodója és megvalósítója. Anita szabadúszó televíziós kreatív producerként, főszerkesztőként 20 éves kora óta megfigyelője és részese annak a vélemény- és ízlésformálásnak, amely a képernyőn keresztül történik.

Ebben a hónapban ezért is ajánlom Korn Anita Ruhastory sorozatát a YouTube-on és weboldalát, tele izgalmas történetekkel, interjúkkal, blogbejegyzésekkel.

Gyakran megtörténik, hogy hatalmas zacskókban érkeznek egy-egy showműsorhoz vagy fotózáshoz a fast fashion divatházak darabjai, melyek aztán csillognak a lámpák fényében. Egy jó operatőr és világosító vagy divatfotós szemével minden flitteresebb lesz és látványosabb a képernyőn. De a legtöbb esetben ezek a ruhák gyenge minőségűek és csak rövid ideig hordhatóak. Szerencsére egyre többen figyelnek oda arra, hogy fenntartható darabok és persze magyar tervezők ruhái is előtérbe kerüljenek a ruhavásárlásnál.

Korn Anita a Moholy – Nagy Művészeti Egyetemen másoddiplomázott, szakdolgozatának címe:
„Felelősségvállalás a divatban”

Ahogy Ő nyilatkozta egy alkalommal:

„Megpróbálok sokkal tudatosabb és fenntarthatóbb szemlélettel tekinteni a jelenemre, a jövőmre, és ezzel együtt a ruhásszekrényemre is. Na meg úgy egyáltalán az életemre, amiben a hajsampontól a reggeli
zabkásáig sok minden beletartozik. Nem állítom, hogy én lennék a zero waste guru, aki megvalósítja a tökéletes környezettudatosságot, de igyekszem tökéletlenül is csinálni, és a saját mikrokörnyezetemben,
meg persze a social felületeken, foglalkozni a bolygó jövőjével. Na meg a következő generációkéval. Biztos vagyok benne, hogy lehet jókedvűen, színesen, stílusosan és divatosan is foglalkozni a fenntartható jövővel. Úgy, hogy közben jól érezzük magunkat.”

Mivel a filmkészítés és az írás a munkája, így most mindezt erre a fontos ügyre (is) használja. A blogon és a vlogon rengeteg ismert emberrel olvashatnak és láthatnak videókat a látogatók, akik népszerűsítik és divatossá teszik a fenntartható divatot.

Találkozhatnak olyan designerekkel magyar tervezőkkel, és művészekkel, akik tesznek a környezettudatos és fenntartható jövőért.

De vegán életmódgurukat, stylistokat, vagy épp séfeket is megismerhetnek a Ruhastoryban, ahol mindenki helyet kap, aki hozzájárul ahhoz, hogy egy színesebb és fenntarthatóbb világban éljünk.

www.ruhastory.com
YouTube – Instagram: Ruhastory

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Megérkezett a nyár a Springfieldbe – válogass Te is!

InfoPont

Kakrik Anna – divat- és stílustervező

InfoPont

WonderLab – Június

Bala

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben