Nehéz a hideg időben kreatív és változatos helyet találni, de mi lenne romantikusabb egy Valentin-napi vacsoránál? Íme két fantasztikusan hangulatos budapesti hely:
MAJORKA KÁVÉZÓ ÉS SÖRÖZŐ
Budapest, XII. Szilágyi Erzsébet fasor 16.
+36 1 22 400 55
majorka@majorka.hu
majorka.hu
facebook/majorkavarosmajor
A Majorkában azt szeretjük a legjobban, hogy nem kell ahhoz kilépnünk a városból, hogy nyáron a hatalmas gesztenyefák árnyékában hűsöljünk, vagy éppen forralt borunkat kortyoljuk télen. A városmajori gasztrokocsmában nyugodt délutánokat és bulis estéket is egyaránt élvezhetünk. A főként streetfood, saláta és szárnyas fogásokra specializálódott helyen ugyanis akusztikus koncertek és DJ-k hada veszi át az irányítást, s ez adja az alapját a forró hangulatú estéknek.
What we love most about Majorka is that you don’t have to leave from the city to cool off in the shade of the huge chestnut trees in summer, or to drink hot wine in winter. In the gastropub in Városmajor, you can enjoy relaxed afternoons and party nights. Specializing in street food, salad and poultry dishes, acoustic concerts and a DJ provide the basis for hot evenings.
PASZTELL RESTAURANT
Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 22.
+36 30 282 82 71
reservation@pasztellrestaurant.hu
pasztellrestaurant.hu
Hiszünk a tiszta, érzékeny gondolatokban és abban az experimentális attitűdben, mely a kultúrák átjárhatóságát a gasztronómia eszközeivel mutatja be. A Pasztell konyhatechnológiája a legmagasabb szintű, amit ma egy konyha európában tudhat. Erdei János a Pasztellben olyan különleges konyhát valósít meg, melyben a magyar ízvilággal lép fúzióra az olasz konyha.
We believe in sensitive thoughts and the permeability of cultures is presented by means of gastronomy. Pastel’s kitchen technology is at the highest level, everything a kitchen in Europe today can know. In Pastel, János Erdei realizes a special cuisine in which Italian cuisine merges with Hungarian flavors.