Hasznos
Budapest megvár!
  • 2020. május 5.

Szívmelengető filmben várnak vissza minket Budapest üres terei. Budapest megvár! – üzeni a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ új imázsfilmje a városlakóknak, a hazai és a külföldi turistáknak egyaránt. A kulturális és turisztikai szektort megviselő helyzetben indult kampány arra hívja fel a figyelmet, hogy a magyar fővárosnak csak együtt tudunk különleges hangulatot adni, és Budapest alig várja, hogy visszatérjen az élet az utcákra, és a közösségi terekre.

 

A videóban a korábban pezsgő, élettel teli, de jelenleg üres várost a zene, a tánc és a fények harmonikus kompozíciója tölti meg reménnyel, várakozással. A látványban főszerepet a főváros olyan ikonikus helyszínei kapnak, amelyek mindig is emberektől nyüzsgőek voltak, átmenetileg pedig szürreálisan üres arcukat mutatják. Csodálatos napfelkeltében jelenik meg a Budai Vár, a csendes Hősök tere, vagy a leeresztett medencékkel álló Széchenyi Fürdő.


A kortárs koreográfus Feledi János tánca és Lukács Miklós cimbalomművész játéka különleges dinamikával tölti meg a kihalt várost, abban a reményben, hogy a veszély helyét hamarosan visszafoglalja a Budapestre jellemző, barátságos fővárosi zsivaj. Végh Vozó Zoltán rendező filmjével a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ azoknak kíván üzenni, akik látogatóként, vagy lakosként szeretnék visszakapni Budapestet. Az ismert turisztikai látványosságok vagy rejtett részletek, így kerülnek most a világ szeme elé. A város így éli meg a tavaszi újjászületést, és visszavárja az otthonülőket.

A Budapest megvár! videó itt tekinthető meg:

Facebook: www.facebook.com/visitbudapest/videos/523613571661757/

Youtube: www.youtube.com/watch?v=W8IDxVQChJU


Alkotók:

Koreográfia, tánc: Feledi János
Zene, cimbalom: Lukács Miklós
Rendező: Végh Vozó Zoltán
Operatőr: Dobóczi Balázs
Rendezőasszisztens: Balogh Péter
Gyártásvezető: Sváb-Kovács Szilveszter


További érdekes cikkekért lapozz bele magazinunkba:

happy wheels