InfoPont Ajánló Magazin
InfoPontSzórakozó

Bringázz Budapesten

Mi lehetne kellemesebb időtöltés, mint két keréken felfedezni Közép-Európa egyik legszebb fővárosát? Akár magunk indulnánk útnak, akár egy vezetett csoporttal vágnánk bele a kalandba, Budapest számtalan lehetőséget tartogat, hogy biciklivel járjuk be a Duna mindkét partját.

Ha a vezetett túrák közül választunk, a bringák mellé még idegenvezetés is jár, így nemcsak megcsodálhatjuk a látnivalókat, de megismerhetjük a város történetét is.

A budapestbike csapatánál többféle túrából válogathatunk: a városnéző program során Pest és Buda legérdekesebb látnivalói mellett kerekezünk el. A vezetőnk segítségével pedig bepillantást nyerhetünk a főváros apró titkaiba is. Ha a nevezetes látnivalókat már megnéztük, akkor érdemes a kávézók és piacok túrát választani. Bringázás és finom kávék kóstolása mellett a főváros legjobb piacait is felfedezhetjük. A budapestbike azok számára is jó választás, akik inkább a saját tempójukban kerekeznének a főváros bicikliútjain. A jól felszerelt kerékpárok kölcsönzésén túl bukósisakot és láthatósági mellényt is biztosítanak igény szerint.
A Városliget ösvényein tekerve pedig igazán kellemesen fog telni a pihenésre szánt idő.

A behindbudapest is vallja, a kerékpározás az egyik leghatékonyabb és legszórakoztatóbb módja a város felfedezésének. Vezetett túráikra maximum 10 fős csoportok jelentkezhetnek, de különleges kérések esetén is érdemes keresni őket. A 4 órás túra könnyű feladat még a kevésbé gyakorlott bringásoknak is, így nem kell aggódni, a fiatalok és az idősebbek is bátran bevállalhatják.


A Bike & Relax a hagyományos városnézős túrák mellett szerepeltet még a palettáján jó néhány rendhagyó programot is. Az éjszakai, kulturális, gasztronómiai és kalandtúrák mellett azoknak is kínálnak alternatívát, akik vidéken szeretnének egy kicsit elidőzni: bejárhatjuk velük Szentendrét, választhatunk kenutúrával kombinált biciklitúrát, vagy akár elkerekezhetünk egészen Bécsig is.

Annak, aki nem vágyik vezetett túrákra, a legjobb választás a főváros közbringarendszere, a MOL Bubi, melyet 24 órás, 72 órás vagy hetijeggyel, illetve negyedéves, féléves vagy éves bérlettel lehet igénybe venni. Az összesen 126 gyűjtőállomással rendelkező biciklihálózat segítségével akár a zsúfolt belvárosból is könnyen kimozdulhatunk. Élvezhetjük többek között a Duna part nyugalmát, ha kikerekezünk a Római partra, vagy a Rákóczi híd Budai hídfőjénél található Kopaszi-gátra. Mindkét hely tökéletes arra, hogy kiszakadjunk kicsit a mindennapok mókuskerekéből, és egy házi málnaszörp mellett élvezzük a budapesti nyaralást.


További érdekess cikkekért lapozz bele magazinunkba:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Ma kezdődik a 20. Olasz Filmfesztivál

Glück Viktória

Alig utazott el, máris visszatérne Magyarországra a Fabergé örökös

Glück Viktória

Premieren a Diótörő és a négy birodalom: itt a heti Buda Bed Cinema-moziműsor!

InfoPont

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben