Gasztro
Borban a Család – Badacsonytomajban jártunk a Borbély Családi Pincészetben
  • 2020. március 2.

A Borbély Családi Pincészet 1996 óta fogalom, az egész család közösen együtt dolgozik. Szét lehet választani a munkát és a családi életet?

Sajnos nem lehet szétválasztani, mert mindannyian benne vagyunk a vállalkozásban. Megpróbáljuk azért,de amikor ritkábban találkozunk (külön lakásban lakunk), óhatatlanul előfordul, hogy egy családi rendezvényen is a céges dolgokról beszélgetünk.

A Fogyasztók ízlése megegyezik a szakmai közönség választásával?

A fogyasztók és a szakma sokszor más jellegű borokat igényel. Előfordul, hogy egy nemzetközi borversenyen díjat nyert borunkat a fogyasztók nem olyan lelkesedéssel fogadják.

Mi a Család kedvenc bora?

Családunk kedvenc bora a Bács hegy Olaszrizlingünk, jelenleg a 2016-os évjárat van kereskedelmi forgalomban belőle. Ebből a tételből készült a NÁSZ A BÁCSON tételünk is, mely már kétszer lett az ORSZÁG LEGJOBB OLASZRIZLINGJE!

A Család nemrég bővült egy kis trónörökössel, itt a legfiatalabb generáció. Esetleg róla van elnevezve a Tündérfi borotok?

A Bács hegy területéről készül majd az unokám bora 2019-es évjáratból, a neve egyenlőre még titok. A Tündérfi a Borháló részére készült és még az unokám születése előtt, és nem az Ő tiszteletére.
Rengeteg Rendezvényen, Fesztiválon, Borvacsorán vesztek részt. Hol találkozhatunk veletek márciusban?

Márciusban különböző éttermek meghívásos borvacsoráin is bemutatja borainkat Tamás és nagyon készülünk a március 21-i Borvacsoránkra a pincénknél Badacsonytomajon, lassan telt házunk lesz.

Hol lehet a kereskedelemben hozzájutni a Borbély Családi Pincészet boraihoz?

Boraink főleg Vinotékákban, Borbárokban, Éttermekben, Delicates üzletekben találhatók, nagyker partnerünk, a Borháló országos lefedettségű üzleteiben. A pincénknél egész évben nyitva vagyunk, a szezonális üzemeltetésű Borteraszunkon Badacsonyban, valamint a nagyobb országos és környékbeli borfesztiválokon személyesen találkozhatnak velünk a borkedvelők.

El lehet árul mik a jövőbeni tervek, újdonságok amivel 2020-ban találkozhatunk nálatok ?

Az idei évben új palackban és megújult címkével jelent meg a piacon a Kéknyelű borunk 2017-es évjárattal.

happy wheels