InfoPont Ajánló Magazin
Kiemelt tartalomKult

Baselitz. Újrajátszott múlt

2017. március 31. – július 2.

Magyar Nemzeti Galéria

2017.március 31-től az egyik legismertebb és legkeresettebb kortárs német képzőművész, Georg Baselitz műveiből látható kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában. A budapesti Goethe Intézet közreműködésével létrejövő kiállítás több mint 80 műalkotást mutat be nemzetközi és hazai köz-, illetve magángyűjteményekből.

 A drezdai születésű grafikus, szobrász és festő Georg Baselitz 1957-ben hagyta el a Német Demokratikus Köztársaságot, és költözött át végleg Nyugat-Németországba. A képzőművészeti alkotásról vallott radikális nézetei és műveinek drámai hatású, állandóan megújulásra kész szín- és formavilágának köszönhetően a második világháború utáni nemzetközi képzőművészet egyik legújszerűbb, legautonómabb művésze. Ő napjaink egyik legismertebb és legkeresettebb kortárs német képzőművésze, akinek művei olyan kiállításokon voltak elérhetőek, mint a New York-i Guggenheim Museum, a londoni Royal Academy of Arts, a müncheni Haus der Kunst, vagy legutóbb a frankfurti Städel Museum.

A művésszel szoros együttműködésben létrejött tárlat különlegessége, hogy Magyarországon, mi több az egész kelet-közép-európai régióban első ízben látható a német művész nagyszabású, az életmű valamennyi időrétegét átfogó és bemutató kiállítása. Továbbá a kiállításon látható lesz egy dokumentumfilm is, amelyből a közönség megismerheti a művész festészeti módszereit és a művészetről vallott nézeteit.

 

Kurátorok

Bódi Kinga művészettörténész (Szépművészeti Múzeum)

Alexander Tolnay művészettörténész

Szakmai együttműködő partner

Budapesti Goethe Intézet

További információ

www.mng.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez is érdekelhet:

Virtuális múzeum ajánló

Bala

Fortepan

Zalai Mariann

Játék! Nyerj múzeumi páros belépőt Budapest legszebb múzeumaiba!

Szabó Ildikó

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben