InfoPont Ajánló Magazin
BalatonInfoPont

Balatoni nyár a Wellhello-val

Vonatozással idézi fel legszebb balatoni élményeinket a Wellhello. Fűben elheverés, vonatozás, Balaton, nyár. A Road Movie klipsorozat legújabb részében a Wellhelloval loholunk a pályaudvaron a fiatalkori balatoni élményeink után. Az együttes életében kulcsszerepe volt a balatoni vonatozásnak, így egyértelmű volt, hova visz a Road Movie legújabb útja.

Az induló vonatot végül mindig sikerül elérni, az arcok az ablakra tapadnak, az orrunkban a vagon fémes szaga, bőrfelületeinkkel a műbőr ülésekbe ragadunk. A menetszél szétfújja a frissen mosott hajakat, az ablak előtt elszaladnak a búzamezők, aztán hirtelen felugrik az óriás víztükör, és a szívünk óriásit dobban. Fekszünk a fűben, pénzünk nincs túl sok, de fölöttünk a júliusi kék ég, nem számít semmi, az sem, hogy pontosan hová megyünk. Mehetünk bárhová.

Aki volt már fiatal Magyarországon, az legalább egyszer átélte ezt az érzést. Fluor és Diaz is: erről szól a Road Movie klipsorozat legújabb része, a most debütáló Bárhová. A Road Movie legújabb útja Tomi fiatalkori kalandozásainak helyszínére, a Balaton északi partjára visz.

„Fél tinikoromat balatoni vonatozással töltöttem. Több szerelmemmel indultunk úgy útra, hogy az első vonatra jegyet veszünk, és megyünk, ameddig megyünk. A Wellhello történetében is nagy szerepe van a Balatonnak. 2005-ben itt találkoztunk először Diazzal, majd 2013-ban vonaton költöztettünk le egy egész stúdiót, hogy megírjuk
a legfontosabb dalaink, és elindítsuk a Wellhello karrierjét. Ezzel a dallal így visszatérünk a kezdetekhez és kalapot emelünk az elmúlt hat év előtt.” – mondta Fluor Tomi.

Diaznak is egyértelmű volt, hogy ha Road Movie a téma, akkor a Balaton lesz a helyszín. „A magyar emberek 90%-át legalább egy pozitív emlék köti a Balatonhoz, mi is sokat köszönhetünk neki! Nekem már gyerekkoromban fontos szerepet játszott, számos nyarat töltöttem el a Mamám telkén.”

A Bárhová a hetedik a Road Movie magyar tájakat végigjáró sorozatában. 2019 augusztusában a Balaton túlpartján, Fonyódon indult az országjárás a Margaret Island dalával. A sorozatból megismerhettük Rúzsa Magdi vajdasági szülőföldjét, a hiperkarmás Bérczesi Robi és a tragikusan elhunyt Medgyesi Ferenc „Pite” komlói fiatalságának kulisszáit, a Bagossy Brothers Company, a Kelemen Kabátban és a Balahalouisiana világát, a klipek rendezői között olyan nevekkel, mint Miki357, Árpa Attila és Szimler Bálint.
A Wellhello klipjét Hódi Levente rendezte. A videó a Balaton északi partjának természeti szépségein visz végig, felvillantva néhány igazán egyedi, eldugott helyszínt is.

“A Road Movie legújabb klipje nem csak egy sokak által szeretett magyarországi tájat mutat meg, de egy olyan élményt is megidéz, amit szinte mindenki átélt legalább egyszer. Egy kicsit mindannyian ott ülünk a vonaton a Bárhová klipjének szereplőivel, érezzük a menetszelet,
a ragadós üléseket és az igazi gondtalan balatoni nyár-érzést.” – mondta el a klipről Lobenwein Norbert, a Road Moviet készítő VOLT FILM producere.

Mi az a Road Movie?
Hazai szerzőket és előadókar kért fel a VOLT FILM, a Road Movie produkció gazdája, hogy olyan dalokat írjanak, amelyekben a hozzájuk legközelebb álló tájak, régiók, falvak vagy éppen városok elevenednek meg, vagy éppen az ezekhez fűződő emlékeik ihlették őket. A szerzők mellett neves zenei- és játékfilmes rendezők készítenek klipet az adott dalokhoz.


A Road Movie eddig megjelent dalai és klipjei:

Balaton: Margaret Island – Házszám
Kishegyes: Ruzsa Magdi – Hazatalálsz
Mecsek: Hiperkarma – Jószerencsét!
Erdély: Bagossy Brothers Company – Visszajövök
Dunakanyar: Kelemen Kabátban – Végtelen
Székesfehérvár: BlahaLouisiana – Éjjel a főutcán


További érdekes cikkekért lapozz bele magazinunkba:

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez is érdekelhet:

Balatoni programok – Nekünk a Balaton a Riviéra…

InfoPont

Az első nevek a STRAND Fesztiválon!

Glück Viktória

Játssz velünk, és pihenj a Hotel Imperialban!

Glück Viktória

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben