InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Badacsony ősszel sokkal finomabb: kóstoljuk meg!

A Badacsonyi Borvidék felfedezésére kiváló választás az őszi időszak: a vénasszonyok nyara melengető napsütéssel örvendeztet, a táj színpompás színekbe öltözik, a levegő megtelik őszi illatokkal, és jobbnál jobb programok várnak ránk.

Október 13. és 15. közt minden az Olaszrizlingről fog szólni a Bortriatlon harmadik hétvégéjén: a Rizling Vakációra keresztelt tematikus bortúrán a pincékben egész hétvégén borkóstolókkal, valamint változatos szakmai és gasztronómiai programokkal várják az odalátogatókat.

Szeptember végén indul a Gasztrohegy 6. évada: ősztől tavaszig 10, egész évben nyitva tartó vendéglátóhely dolgozik azon, hogy egyedülálló gasztrotúra keretében mutassa be Badacsony legjavát. A vendéglátók vallják: ősztől tavaszig a Balatonon lenni életérzés, érdemes kipróbálni!

A badacsonyi Tourinform iroda szervezésében szombatonként vezetett bortúrák során ismerkedhetünk meg közelebbről a borvidékkel, a borokkal és a borászokkal. Valódi kaland és igazi kikapcsolódás annak, aki szeretné személyesen felkeresni azokat a „szentélyeket”, ahol születik és érik a BADACSONYI BOR!

November 11-én, Szent Márton napján természetesen a libazsíré és az újbor kóstolásáé lesz a főszerep a badacsonytomaji Márton-napi Vigasságon, ahol a legkisebbek számára is akadnak izgalmas meglepetések, mint pl. ügyességi játékok vagy a tökfaragó verseny. Az ünnepi hangulatot tombola és utcabál teszi teljessé.

November közepén elindul a Borbarangolás újabb évada is, ahol szombat esténként borvacsorákon lehet majd megízlelni a badacsonyi borok legjobbjait a vendéglátó borászatoknál, illetve éttermeknél.

A borvidék a túrázók paradicsoma ősszel: csodálatos tájakat barangolhatunk be akár egyénileg, akár vezetett túrák keretében. Az őszi élménytúrákon profi szakvezető segítségével fedezhetjük fel a Badacsony környékének változatos hegyeit, gazdag földtani örökségét, állat- és növényvilágát, történelmi és kultúrtörténeti értékeit.

A természet szerelmesei számára a badacsonyörsi Folly Arborétum is tökéletes kikapcsolódási hely, ahol a fenyőmúzeum mellett árnyas pihenők, játszótér és a káprázatos balatoni panoráma társaságában élvezhetjük az indián nyarat – a szülők borokkal, gyerkőcök szörpökkel.

További információkért, programlehetőségekért, érdemes keresni az egész évben nyitva tartó badacsonyi Tourinform irodát, ahol a programok összeállításában és megszervezésében is segítenek a vendégeknek, valamint éttermekről, borlelőhelyekről, szálláslehetőségekről szintén teljes körű tájékoztatást nyújtanak.

www.badacsony.com

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben