InfoPont Ajánló Magazin
Utazó

Az út, ahol a csodák történnek: Camino

Számos ismerősöm járta meg az El Camino-nak nevezett és mára híressé vált zarándokutat.Mindannyiukban mély nyomokat hagyva, ha nem is teljesen más emberként tértek haza, de gondolkodásukban, világlátásukban, és az élethez való hozzáállásukban jelentős változásokat hozott. De mi is az a varázslat, ami ezen az úton, a fésűkagylók nyomában vár ránk?

A Szent Jakab-út (spanyol neve (Camino de Santiago) után El Caminó-nak is nevezik) ősrégi zarándokút, a kelta időkben a Tejút szimbóluma volt. A mai út Spanyolország Galicia tartományának legnagyobb városába, Santiago de Compostelába vezet. A hagyomány szerint az itteni székesegyházban vannak elhelyezve Idősebb Szent Jakab apostol földi maradványai. Szent Jakab holttestét hajón hozták Jeruzsálemből – az ottani keresztényüldözés elől – Észak-Spanyolországba. Itt azon a helyen temették el, ahol most Santiago de Compostela található.

Compostelába nemcsak egy kiindulópontból lehet eljutni, viszont az út fő része azonos. A zarándokút jelvénye a fésűkagyló, melyet az út mentén mindenütt felfestve megtalálhatunk. Az út mentén a bencések kórházakat és rendházakat építettek.

Jeruzsálem és Róma után Santiago de Compostela a keresztény zarándoklatok egyik legfontosabb célpontja. A középkortól kezdve, mikor a Szentföldre menő zarándoklatok ellehetetlenültek, a Camino szerepe felértékelődött. A Szent Jakab-út 1993-tól az UNESCO Világörökség részét képezi.

Ha szeretnél kicsit elmerülni a témában, ajánljuk figyelmedbe a következőket.

Film: Az út (2010)
Könyv: Shirley Macline: Camino-A lélek utazása
Blog: https://elcaminofrances.blog.hu/

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben