InfoPont Ajánló Magazin
Kikapcsoló

AZ ÓCEÁN KINCSE – Mélytengeri mentőakció a Vajdahunyadvárban

Izgalmas kalandra hív a Városligeti Vajdahunyadvárban látható mesebeli kiállítás, ahol sejtelmes tengeri tájakon barangolhatsz, miközben tudásodat és érzékeidet próbára téve izgalmas kalandjáték részese lehetsz. Hűs hullám borzolja a tengerifű zöldjét, szikár tornyok vetnek vészjósló árnyékot az óceáni tájra. Színes apróhalak cikáznak fürge rajban, bálnák távoli éneke szól a kék derengésben, egy búvárhajó horgonyzik le titokban a roppant zátonyok védelmében.

Vajon mit rejt a tenger mélye? Miféle kísérlet veszélyezteti az óceán kincsét? Kapzsi szándék vagy hóbortos elme szövi a ravasz tervet? Aki csatlakozik a mentőakcióhoz, alámerülhet a káprázatos vízi világba, de vigyázat, a mélytengeri kaland meglepő próbatételeket tartogat!

A Vajdahunyadvárban nyílt, új őszi kiállítás és játék egy képzeletbeli, tengeralattjárós utazásra hívja a látogatókat. A látogatók sosem látott tengeri tájakat járhatnak be, miközben furfangos kérdések, megtévesztő feladványok és csodás tengerlakók teszik próbára tudásukat és érzékeiket.

Az óceánokon átívelő, izgalmas mentőakció során a résztvevők leleplezhetik a kapzsi Professzort, aki víz alatti kutatóállomásán fondorlatos terven ügyködik: egy titokzatos szerkezettel készül kivonni az óceánok értékes aranytartalmát. Az elszánt tudós mindent bevet, hogy megszerezze a kincset: váratlan akadályokkal és szemkápráztató trükkökkel zavarja össze az elmét és az érzékeket.

A feladványok megfejtéséhez bátor szívre, éles szemre és jó fülre is szükség lesz. Ám akinek sikerül túljárnia a tudós eszén, kiérdemli a jutalmat és az óceán megmentője címet!

A kiállítást járva a látogatók kideríthetik, képesek-e a próbatételek közepette is a célig kormányozni a cirkálójukat, ki tudják-e szabadítani az alvó ámbrásceteket az álomcsapdából, meg tudnak-e fejteni egy talányos buborékrajzot, és vajon elboldogulnak-e egy csapat játékos tengeri teknőssel vagy a Tű-fok parányi lakójával. Ha elég szerencsések, találkozhatnak a mélység rejtőzködő urával és tengeri birodalma különös lényeivel is.

A kalandjáték során a résztvevők tudományos ismeretekkel gazdagodhatnak, és rácsodálkozhatnak óceánok és tengerek valódi kincseire: a tiszta tengervíz fontosságára és a sokszínű vízi élővilágra.

Belépéskor a látogatók szöveges játékfüzetet kapnak, mellyel lépésről lépésre kerülhetnek egyre közelebb a célhoz. A több mint 700 négyzetméteren megvalósuló kiállítás és játék mesés látványvilággal, egyedi installációkkal, rengeteg felfedeznivalóval és ajándékkal várja az érdeklődőket.

A belépőjeggyel a múzeum összes állandó és időszaki kiállítása is megtekinthető.

AZ ÓCEÁN KINCSE – MÉLYTENGERI MENTŐAKCIÓ kiállítás és játék 2023. szeptember 16-tól november 26-ig látogatható a Vajdahunyadvárban.

A kiállítás az f exhibition szervezésében valósul meg.

Helyszín: VAJDAHUNYADVÁR, Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Nyitva tartás: HÉTFŐ zárva, KEDD–VASÁRNAP 10–17 óráig

Korosztályi ajánlás: 4–99

Bővebb információ: www.facebook.com/F.Exhibition, www.mmgm.hu

Olvass bele legújabb magazinunkba!

Ez a weboldal a felhasználói élmény javítása, valamint a zavartalan működés biztosítása érdekében sütiket ( cookie - kat ) használ. Elfogadom Bővebben